Kaya: Müteşebbislerin Örgütlenmesi Gerekiyor - Son Dakika
Güncel

Kaya: Müteşebbislerin Örgütlenmesi Gerekiyor

Kaya: Müteşebbislerin Örgütlenmesi Gerekiyor

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, gelişmede kurumsallaşma ve rekabet edebilmenin önemli olduğunu söyledi.

30.10.2014 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Akademisi tarafından hazırlanan ve TRT Okul Program Yapımcısı ve Genç Girişimci Ömer Ekinci'nin de katılarak gençlere tavsiyelerde bulunduğu"Penguen Olma Girişimci Ol" isimli seminerde konuşan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, gençlerden çok umutlu olduklarını, gençlerin Türkiye'nin bu günü ve yarını olduğunu söyledi.

"Hedefimiz çok büyük dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek istiyoruz" diyen Başkan Kaya, hedeflerin gerçekleşebilmesi için de genç müteşebbislerin örgütlenmesi gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa'nın zengin kaynaklara sahip olduğunu ifade eden Başkan Kaya, dünyanın ilk yerleşim yerlerinden biri olan Şanlıurfa'da en kaliteli buğdayın yetiştiğini ve Türkiye pamuk üretiminin yüzde 42'sinin Şanlıurfa'dan karşılandığını söyledi. Ürünlerin katma değerinin arttırılması gerektiğini kaydeden Başkan Kaya, hedeflenen konuma gelebilmek için de birlik ve beraberlik içerisinde çalışmak gerektiğini belirtti.

Gelişen teknolojiyle birlikte gençlerin dünyanın her yerine ulaşabildiklerini belirten Başkan Kaya, "Gençlerimizden, genç girişimcilerden oldukça umutluyuz. Bunun nedeni ise gençlerimizin daha donanımlı ve eğitimli olmasıdır" dedi

Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü'nde düzenlenen seminere; Harran Üniversitesi Rektörü, İbrahim Halil Mutlu, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Kalkınma Akademisi ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Barut, Öğretim görevlileri, STK temsilcileri, öğrenciler ve genç girişimciler katıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kaya: Müteşebbislerin Örgütlenmesi Gerekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement