Kaydını Sildir Mağdur Olma - Son Dakika
Yerel

Kaydını Sildir Mağdur Olma

Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, esnaflığı ve nakliyeciliği bırakan oda üyelerini, kayıtlarını sildirmeleri konusunda uyardı.

26.12.2013 10:26  Güncelleme: 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, esnaflığı ve nakliyeciliği bırakan oda üyelerini, kayıtlarını sildirmeleri konusunda uyardı.

Mesleği bıraktığı halde kaydını sildirmeyen üyelerin, aidatlarının çalışmaya devam ettiğini kaydeden Karataş, emekli üyelerin ise maaşlarından kesinti yapılmaya devam ettiğini bildirdi.

Mesleği bırakan veya vefat eden oda üyelerinin, üyeliklerinin silinmesi gerektiğini dile getiren Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, kaydını sildirmeyen üyelerin mağdur olmasını istemediklerini belirtti.

Konu hakkında bilgi veren Karataş yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi:

"Bazı üyelerimiz mesleği bıraktıktan sonra sadece maliye kaydını sildiriyor. Maliye kaydını sildiren üyelerimiz tüm işlemlerin sona erdiğini zannederek bize gelmiyor. Bu üyelerimizin ayriyeten odamızdan da kaydını sildirmesi gerekiyor. Aksi takdirde üyelerimizin aidatları işlemeye devam eder. Bunun yanı sıra emekli olan vatandaşlarımızın maaşlarından da 'lik kesinti yapılmaya devam eder.

Ayrıca vefat eden vatandaşlarımızın varislerinin odamıza veraset ilanıyla müracaat etmesi ve kayıt sildirme işlemlerini yaptırması gerekiyor. Üyelerimizin maliye dışında, esnaf odasından, şoförler odasından kaydını sildirmesi gerekiyor. Daha sonra Konya Esnaf Odaları Birliği'nden sicil kaydının sildirilmesi gerekiyor. Son olarak ise SGK'ya evraklarla başvurularak kayıt sildirme işlemi tamamlanıyor. Başka türlü kayıt silinmiş olmaz. Bu durumda olan vatandaşlarımız varsa bir an önce bize başvursun. Yılbaşından önce kayıt sildirme işlemlerini gerçekleştirmeyen üyelerimizin 2014 yılında da aidatları işlemeye devam edecek." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaydını Sildir Mağdur Olma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement