Kayıp Yakınlarının 289. Eylemi Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

Kayıp Yakınlarının 289. Eylemi Gerçekleşti

Kayıp Yakınlarının 289. Eylemi Gerçekleşti

Batmanda İHD üyeleri ve kayıp yakınları, 'Kayıplar bulunsun failler yargılansın' sloganıyla düzenledikleri eylemlerine 289'ncu haftada Atatürk Parkı önünde devam etti.

25.08.2014 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyleme kayıp yakınları, İHD yöneticileri ile bazı STK temsilcileri katıldı

Hayatını kaybedenlerin resimlerinin taşındığı eylemde açıklama yapan İHD Şube Başkanı Mehmet Bağatır, Mahsum Korkmaz'ın (Egît) Lice'de dikilen heykelinin askerler tarafından yıkılması ve ardından çıkan çatışmalarda Mehdin Taşkın'ın katledilmesine dikkat çekerek, "Tıpkı İtalyanlılar için Garibaldi ne ise, Latin Amerika hakların tarihinde yer alan efsanevi gerilla komutan Ernesto Che Guevara ne ise, Mahsum Korkmaz'da Kürdistan için odur. Bu saldırı ve plan Kürt halkının değerlerine karşı yapılmış ve tekrardan Kürt halkının red ve inkar edildiği anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

289'ncu haftadır kayıpların bulunması ve faillerin yargı önüne çıkarılması için eylem ve etkinlikler yaptığını hatırlatan Bağatır, "Hemen bugünden başlamak üzere, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 1989 yılında kabul ettiği 'Yasadışı, Keyfi ve Toplu İnfazların Önlenmesi İçin İlkeler' uyarınca başta Musa Anter'in öldürmesini soruşturmak üzere bağımsız soruşturma komisyonları kurulmasını öneriyoruz" diye konuştu.

Son günlerde bölgeye göç eden Êzidîler için de duyarlılık çağrısını yapan Bağatır, herkesin dayanışma içerisinde olmasını talep ettiklerini ifade etti. Açıklama 5 dakikalık oturma eylemi ile son buldu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kayıp Yakınlarının 289. Eylemi Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement