Kayıpları "Tim" Bulacak - Son Dakika
Güncel

Kayıpları "Tim" Bulacak

Yurtdışından getirilen özel eğitimli Belçika Malinois cinsi arama köpeği "Tim", kaybolan kişilerin daha hızlı bulunmasına yardımcı olacak.

16.04.2015 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurtdışından getirilen özel eğitimli Belçika Malinois cinsi arama köpeği "Tim", kaybolan  kişilerin daha hızlı bulunmasına yardımcı olacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığınca, kayıp kişilerin daha çabuk bulunabilmesi için yurt dışından 5 eğitimli arama köpeği getirildi.

Köpekler, emniyetin Ankara Köpek Eğitim Merkezi tarafından 20 ilde eğitimden geçirildi.

Koku alma ve iz sürme yetenekleri üst düzeyde olan köpeklerden biri, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliğine teslim edildi.

Malinois cinsi köpeğin, kayıp insanları bulmak için 1,5 yıl eğitim aldığı öğrenildi. İstanbul dışında, Marmara Bölgesi'ndeki diğer illerde de kayıp aramalarına destek verecek olan "Tim" adlı köpek, giysilerini kokladığı kişilerin izini sürebiliyor.

Kaybolan kişinin geçtiği yerleri de tespit edebilen "Tim", yaz döneminde artan kayıp müracaatlarında, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne katkı sağlaması bekleniyor.

Belgrad Ormanları'nda yapılan arama kurtarma eğitimlerini takip eden AA ekibi, "Tim"in, kaybolan bir kişiyi, elbisesini kokladıktan sonra iz sürerek kısa sürede bulmasını görüntüledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayıpları 'Tim' Bulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement