Kaymakam Baştürk Tekstilcilerin Sorunlarını Dinledi - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Baştürk Tekstilcilerin Sorunlarını Dinledi

Kaymakam Baştürk Tekstilcilerin Sorunlarını Dinledi

Kahta Kaymakamı Dede Musa Baştürk, Kahta Tekstilciler Derneği’ne iadeyi ziyarette bulunarak tekstil sektöründeki sıkıntıları dinledi.

13.02.2015 11:29

Kahta Kaymakamı Dede Musa Baştürk, Kahta Tekstilciler Derneği'ne iadeyi ziyarette bulunarak tekstil sektöründeki sıkıntıları dinledi.

Ziyaretlerinden dolayı Kahta İlçe Kaymakamı Dede Musa Baştürk'e teşekkür eden Kahta Tekstilciler Dernek Başkanı Mahmut Yetiş, "Bölgemizde hizmet veren esnaflarımız ile devletimizin yerel yönetimleriyle birlik ve beraberlik içerisinde hareket edebilmenin bilincindeyiz. Bundan dolayı sayın kaymakamımızın yoğun iş temposu içerisinde bizlere zaman ayırdığı için teşekkür ediyoruz. ve çalışmalarında kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Tekstil işletmecilerin sorunlarına da, değinen Yetiş, "Kahta'daki Tekstil işletmelerinin en büyük sorunun SGK primlerinin yüksek olmasıdır. SGK primlerinin yüksek olmasından dolayı primleri ödemede zorlanıyoruz. Dolayısıyla borçlanıyoruz. Borçlandığımız için her gittiğimiz yerde karşımıza bir SGK engeli çıkıyor. SGK prim fiyatlarının yüksek olması maliyeti artırmakta. Şuan stanbulda bir işletmenin SGK prim ücreti ile bizim ödeğimiz SGK ücreti aynı oranda. Hali hazırda pazarı hazır olan İstanbul'dan buraya yatırımcıyı çekmek zorlaşıyor. Üreticiler İstanbul'u tercih ediyor. SGK prim ücretlerinin düşürülmesiyle yatırımcıları buraya çekebiliriz. Şuan Adıyaman bölgesinde diğer fabrikalarımız yok yüzde 80'i tekstildir. Bir çok atölyelerimiz kapasitesinin altında çalışmakta. Çoğu atölyelerimiz kapalı durumda" dedi.

Kahta Kaymakamı Dede Musa Baştürk ise, "Kahta'ya 2 tane önemli ekonomik katkı sağlayacak unsurlardan birisi tekstil bir diğeri de eğitim. Teknoloji yüksek emek yoğunluğu olmayan sektörlerdir. Ama tekstil sektörü emek gerektiren bir sektördür. Şuanda belki 2 bin üzerinde kişi tekstil sektöründe istihdam ediliyor. Bu işlemler yapılırken de belki kişi başına 3 bin ile 5 bin TL. bir yatırımla istihdam sağlanabiliyor. Bir insan 500 bin liralık bir yatırım yaptığı zaman en az 100 kişi istihdam edebilecek sektördür. Tekstil sektörünün akamete uğraması demek Kahta'da işsizliğin artması demektir" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Baştürk Tekstilcilerin Sorunlarını Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement