Kaymakam Beşikci, Mağarada İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Beşikci, Mağarada İncelemelerde Bulundu

Akseki'nin Kepez Mahallesi yakınlarındaki mağaranın turizme kazandırılması için çalışma başlatılacak.

16.10.2014 09:34  Güncelleme: 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, Kepez Mahallesi Çam Dağı mevkisindeki mağarada incelemede bulundu.

Kaymakam Beşikci'ye inceleme gezisinde, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Mustafa Dilek, Kepez Mahalle Muhtarı Durmuş Küçük ve diğer yetkililer eşlik etti.

Beşikci, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, bölge halkı tarafından bilinen mağaranın turizme açık olmadığına işaret etti. Mağaranın oldukça büyük olduğunu belirten Beşikci, şöyle konuştu:

"Mağaranın Romalılar döneminden kaldığı bilinmektedir. Mağaranın girişinden itibaren taşların kayması nedeniyle alt katlara girmek oldukça zor. Mahalle halkı önceki yıllarda mağaranın içinde sarkıtlar ve işlemeli taşlar olduğunu söylemektedirler. Mağara gerçekten bakir bir alan. Ülkemizde böylesi tarihi ve doğal güzellikler çok ama maalesef turizme tam manasıyla açılmış durumda değil."

Beşikci, kaymakamlık ve belediyenin gayretleriyle bölgenin turizme açılması yönünde çalışma başlatılacağını bildirdi. Bölgeye ilk etapta yol yapılması gerektiğini belirten Beşikci, ayrıca mağaranın alt katlarına inişin kolaylaştırılması için temizliğe ihtiyaç olduğuna değindi.

Kepez Mahallesi'nden 80 yaşındaki İbrahim Erdoğan, mağaranın ağzının yaklaşık 150 metre olduğunu anlattı. Mağaraya en son 10 yıl önce girdiğini belirten Erdoğan, bölgenin turizme açılması için Akseki Kaymakamı Murat Beşikci'den yardım istedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaymakam Beşikci, Mağarada İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement