Kaymakam Çocuk ve Genç Fındık İşçileriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Çocuk ve Genç Fındık İşçileriyle Bir Araya Geldi

Kaymakam Çocuk ve Genç Fındık İşçileriyle Bir Araya Geldi

Genç Hayat Vakfı tarafından hayata geçirilen ''Fındık Bahane'' projesi Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, eğitim gören çocuk ve gençlerle bir araya geldi.

23.08.2014 09:03  Güncelleme: 09:19

Genç Hayat Vakfı tarafından hayata geçirilen "Fındık Bahane" projesi Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, eğitim gören çocuk ve gençlerle bir araya geldi.

Gençlerle sohbet edip oyunlarına katılan Kaymakam Pekmez, projenin çok önemli bir görevi üstlendiğini belirterek eğitmenlere ve vakıf ilgililerine teşekkür etti.

Akçakoca civarındaki köylerde fındık hasadında mevsimlik işçi olarak çalışan ailelerin 16 yaş altı çocuklarının fındık bahçelerinde çalışmalarını önleyerek gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor. Toplam 10 köyden 113 çocukla Melenağzı İlkokulu ve Beyören İlkokulunda, köylerde yaşayan çocuklar ile gelen çocukların birlikte vakit geçirerek kültürler arası etkileşimin sağlanabilmesi için yaz okulu çalışmaları yapılıyor. Açılan yaz okulunda, çocukların okul başarılarını destekleyici dersler, sanat, spor ve yabancı dil gibi farklı alanlarda geliştirici faaliyetler; beslenme ve sağlık gibi konularda temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Çocuk ve Genç Fındık İşçileriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement