Kaymakam İnci'nin Okul Ziyaretleri - Son Dakika
Yerel

Kaymakam İnci'nin Okul Ziyaretleri

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, okul ziyaretlerine devam ediyor.

02.04.2015 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, okul ziyaretlerine devam ediyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet İnan'ın eşlik ettiği ziyarette İnci, Cumhuriyet İlkokulu'nda incelemelerde bulundu.

Sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilerle sohbet eden İnci, okul idarecilerinden okul ve öğrencilerin durumları hakkında bilgi aldı.

İnci, öğrencilerin okuma seviyelerini belirlemek için onların sıralarına oturarak çocuklara okumalar yaptırdı. Çocukların genel durumlarından memnun kalan İnci, sınıf öğretmenlerine teşekkür etti.

Öğretmenler odasında tüm idareci ve öğretmenlerle bir araya gelinerek yapılan toplantıda, ilkokul eğitiminin, insanın sonra ki bütün eğitim hayatının temelini oluşturduğunu ifade eden İnci, şöyle konuştu:

"Öğretmenlerden kendilerine emanet ettiğimiz çocukları en iyi şekilde yetiştirmeleri konusunda, daha fazla gayret göstermelerini istiyoruz. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz, bizler için çok önemlidir. Bir insana tüm eğitim hayatı boyunca verilen en önemli eğitim, okulla ilk tanıştığı ilkokul sıralarında verilen eğitimdir. Çünkü birey, eğitim hayatını ilkokul çağında aldığı eğitimin üzerine inşa ettirir. İlkokul, aynı zamanda çocuk için ailesine ve üyesi olduğu topluma karşı sorumluluklarını, kendini disipline etmeyi öğrendiği bir kurumdur. Çocuk, okulunda edindiği faydalı alışkanlıklar sayesinde evde, sokakta, bahçede ve sınıfta diğer bireylere karşı nasıl davranacağını öğrenir. Yani bir anlamda ilkokul, çocuklar için topluma dahil olma sürecidir ve insanlarla nasıl iletişim kurulacağının öğrenildiği ana eğitim kurumudur."

İnci, öğrencilerin akademik başarılarının daha da artırılması noktasında öğretmenlerle fikir alışverişinde bulunulduktan sonra okuldan ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaymakam İnci'nin Okul Ziyaretleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement