Kayseri'de Yağan Yağmur Köylerde Sele Neden Oldu - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de Yağan Yağmur Köylerde Sele Neden Oldu

Kayseri\'de Yağan Yağmur Köylerde Sele Neden Oldu

Kayseri’de dün gece başlayan sağanak yağmur, şehir merkezinde ve ilçelerde etkili olurken, Bünyan ilçesindeki köylerde sel felaketi yaşandı.

05.08.2014 08:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de dün gece başlayan sağanak yağmur, şehir merkezinde ve ilçelerde etkili olurken, Bünyan ilçesindeki köylerde sel felaketi yaşandı.

Kayseri'de dün gece etkili olan sağanak yağmur şehirde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Sağanak yağmur, özellikle Bünyan ilçesinde etkili olurken, İğdecik köyünde sele neden oldu. Yaşanan sel nedeniyle köyde büyük hasar meydana gelirken, köylülerin arpa, buğday ve samanlar sele kapılarak gitti.

Köylülerden Mustafa Kayıkçı, "Gece saat 01.30 sıralarında yağmur köyde sele neden oldu. Yaşanan sel nedeniyle benim aracım dereye sürüklendi. Römorkum sel sularına kapılarak ters döndü. Harman döneminde aldığımız ürünlerin hepsi sel nedeniyle zarar gördü. Büyük kayıplarımız var. Selin ürünlerimizi alıp götürmesi bizi perişan etti" dedi. Kayıkçı, selin neden olduğu zarar konusunda Kayseri Valiliği, Tarım İl Müdürlüğü ve Bünyan Kaymakamlığından yardım beklediğini söyledi.

Köylülerden İbrahim Yurtsever ise, yaşanan sel ve su baskını nedeniyle hayvanlarının da büyük sıkıntı çektiğini belirterek, "Köyümüzde bir çok evi ve ahırı su bastı. İtfaiye ekiplerinin de yardımı ile sulara yaklaşık 6 saat süren çalışmalarımız sonucunda tahliye ettik. Ama kaybımız çok. Aldığımız ürünler sel suları nedeniyle heba oldu gitti. Kayseri Valimizden, Kaymakamımızdan ve yetkililerden bize yardımcı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Suların çekilmesiyle birlikte köylüler, çamurları temizlemeye başladı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kayseri'de Yağan Yağmur Köylerde Sele Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement