Kayseri'deki Soba Fabrikasında İşçi İşveren Gerginliği - Son Dakika
Yerel

Kayseri'deki Soba Fabrikasında İşçi İşveren Gerginliği

Birleşik Metal İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Aslandoğan.

30.05.2013 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşik Metal İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yakup Aslandoğan, "Serbest Bölgede üretim yapan fabrikada uzun zamandır anayasal hakkını kullanıp sendikalaşmak isteyen işçi arkadaşlarımız var. İşçilere birkaç haftadır baskı uygulanıyor" dedi.

Kentteki Serbest Bölge'de soba fabrikasının önünde gazetecilere açıklama yapan Aslandoğan, fabrikada çalışan yaklaşık bin işçinin herhangi bir sendikaya üye olmadığını söyledi.

İşçilerin anayasanın 51'inci maddesini kullanarak sendikalaşmak istediklerini anlatan Aslandoğan, bu kapsamda DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikasının fabrikada sendikal faaliyetler yürütmeye çalıştığını belirtti.

Aslandoğan, işçilerden bazılarının sendikaya üye olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Serbest Bölge'de üretim yapan fabrikada uzun zamandır anayasal hakkını kullanıp sendikalaşmak isteyen işçi arkadaşlarımız var. İşçilere birkaç haftadır baskı uygulanıyor. Çeşitli bahanelerle odalara çekiliyorlar, 'bu işten vazgeçin' diye tehditlerde bulunuyorlar. Bu sabah bir arkadaşımıza taşeron firmanın sahibi fiziki müdahalede bulunuyor. İşçiye tekme atılmış, ayrıca iki işçinin de işten çıkarıldığı söylenmiş. Arkadaşlarına olan fiziki müdahaleden dolayı diğer işçiler 'bugün ona olan yarın bize de olur' diye iş bıraktılar. Bu durum ortadan kalkana kadar iş başı yapmayacaklarını belirttiler. Buraya gelip her iki tarafla da konuştuk. Genel müdür ve serbest bölge müdürü söz verdi. İşçiyi darp eden müdürün fabrikaya giremeyeceğini, diğer iki işçinin de işi tekrar alınacağına dair söz verdiler. İşçiler gönülsüz de olsa iş başı yaptılar ancak çalışma ortamı ortadan kalktığı için üretim sıfıra yakın. İşçiler, bu sorunun çözülmesini istiyor."

Fabrikanın bahçesinde ve çevresinde çevik kuvvet ekiplerince geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. Zaman zaman sendika temsilcileri ile fabrika yetkilileri arasında gerginlik yaşandı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri'deki Soba Fabrikasında İşçi İşveren Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement