Kayserispor Futbol Şube Sorumlusu Yıldız: "Bu Gemi Karaya Oturmaz" - Son Dakika
Spor

Kayserispor Futbol Şube Sorumlusu Yıldız: "Bu Gemi Karaya Oturmaz"

Kayserispor Futbol Şube Sorumlusu Yıldız: "Bu Gemi Karaya Oturmaz"

Kayserispor, Süper ligde ve Türkiye Kupasında başarılı bir sezon geçiriyor.

30.01.2016 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayserispor, Süper ligde ve Türkiye Kupasında başarılı bir sezon geçiriyor. Kadrosunda geçen yıldan kalma 6 oyuncusu, oldukça ekonomik transferlerle yapan, 11'inde 3 kiralık oyuncuya forma giydiren sarı kırmızılıların bu başarısında akıllı yönetim tarzı ve teknik direktör Tolunay Kafkas'ın kararlı ve mücadeleci tutumu önemli rol oynadı.

KÜME DÜŞEN 3 TAKIMDAN 6 OYUNCU PARLADI

6 ayda üç yönetimin görev bıraktığı, oyuncularının dağıldığı, 2015-2016 sezonuna Süper ligdeki diğer takımlardan 3 hafta sonra 8 oyuncuyla,yurt dışında kampa gitmeden tamamlayan, Bobo, Nobre, Hakan Arıkan gibi yıldızlarını kaybeden, İbrahim Dağaşan, Turgut Doğan Şahin, Anıl'la yollarını ayıran Kayserispor, geçen sezon küme düşen Kardemir Karabükspor'dan kaleci Aziz, Samba Show, Mabila, Galatasaray'ın Kardemir Karabükspor'daki kiralık oyuncusu Furkan Özçal Trabzonspor'dan kiralık Zeki Yavru ve Mustafa Akbaş, yine küme düşen Balıkesirspor'dan Berkan Emir, Süper lige veda eden Kayseri Erciyesspor'dan Oğulcan, Porto'dan Vanderley, Lopes, İngiltere'nin Reading takımından Yakubu,Gurbetçi Deniz Türüç'ü lig devam ederken "Göç yolda dizilir" örneği bir araya getirdi. Eskilerden Biseswar, Ömer Bayram, kaleci Kayacan,Simiç, Mijaloviç ve Cem Can'da takımın tecrübelileri olarak, yenilerle kaynaştı.

"BİZİM DURUMUMUZ TAM BİR MUCİZE"

Kayserispor Futbol Şube Sorumlusu ve Basın Söscüzüsü Ahmet Yıldız,"Nereden Nereye" diye başladığı  bu sezonun öyküsünü DHA'ya şöyle özetledi:

"4 Temmuz 2015'te Kayserispor'un Genel Kurulu'nu yaptık ve yeni bir yönetim oluştu. Bu genel kurulun hemen ardından tesislerde yönetim kurulu toplantısı yapıldığında, başkanımız Recep Mamur, teknik direktör olarak Tolunay Kafkas'ı önerdi. Yönetim kurulu da onayladı ve ilk önce teknik direktör işini çözdük. Hoca konusunda ne kadar isabetli karar verildiğini, geldiğimiz noktada görüyoruz. Bütün takımlar, sezonu açmıştı çoğu takım kamptaydı hatta bazı takımlar, kamplarını tamamlamıştı. Daha önce 3 sezon Kayserispor'da görev yapmış, Kayseri'yi iyi tanıyan, deneyimli bir hocanın tercih edilmesi bizim için önemli bir faktördü. Daha sonra 7-8 futbolcuyla, tesislerimizde idmanlar başladı. Altyapıdan takviyelerle beraber, çok sıkıntılı başladı Kayserispor yeni sezona. Çok deneyimli ve tecrübeli bir başkan ve yine çok iyi bir hocanın bulunması Kayserispor için bir avantajdı. Bu iki tecrübeli isim bir araya gelince yavaş yavaş transferler başladı, oyuncular geldi, oyuncular gelince de takım oluşmaya başladı. Kamp yapmadan buradaki antrenmanlarla sezona başladık. Lige de 3 maçta 5 puanla iyi bir şekilde başladık. Fakat daha sonra oynadığımız 5 maçta puan alamadık, gol atamadık. Sıkıntılı bir süreç geçti. Ama daha sonra takım tekrar toparlandı ve Torku Konyaspor maçına kadar Beşiktaş maçı hariç, puan alamadığımız takım olmadı. Puan alamadığımız, kaybettiğimiz o 5 maçta da takım çok iyi oynadı, iyi mücadele etti, pozisyonlar buldu ama maalesef golle sonuçlanmadı. 1-0'lık sonuçlarla maçları kaybettik. Ama bizim hocamıza ve takıma güvenimiz tamdı. Aynı şekilde devam ettik. Bunda da ne kadar isabetli davrandığımızı şimdi daha iyi görüyoruz. Hocamız gerçekten çok özverili bir şekilde çalışıyor. Başkanımız gerçekten çok büyük fedakarlıklar yapıyor. Bu şehrin başkanımıza teşekkür etmesi gerekiyor. Dışarıdan hiçbir maddi destek gelmiyor. Buradan İstikbal grubuna çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki maçlarımıza İstikbal'in göğüs reklamlarıyla çıkacağız. Bu sıkıntılı süreci artıya çevirdik."

Devre arasında Eskişehirspor'dan Birol Parlak, Fransa liginden kaleci Ali Ahamada ve Slovakya'dan Brezilyalı santrafor William Oliviera'yı transfer ettiklerini belirten Yıldız, kiralık ve küme düşen takımlardan aldıkları oyuncularla ilgili bir ön yargıyı kırdıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

BU GEMİ KARAYA OTURMAZ

"Ben, kiralık oyuncudan verim alınamaz, fikrine pek katılmıyorum. Çünkü Zeki Yavru, Mustafa Akbaş, Furkan kiralık. Bunları çoğaltabiliriz. Saydığım bu 3 isim, takıma en çok katkı veren futbolcular. Yani kiralık oyuncudan verim alınmaz fikrine katılmıyorum. Bunlar o zamanki zorunluluktan kiralık geldi. Bu son yaptığımız transferlerin hiçbiri kiralık değil. Hepsi 1,5 ve 2,5 yıllık bonservisleriyle beraber alınan futbolcular. Ayrıca genç oyuncular, 24-26 yaşındaki oyuncular. Önümüzdeki sezonun hesaplarını da şimdiden yaptık ve transfere yön verdik. Hocamız ve teknik ekip tarafından izlenen takip edilen futbolcular bunlar. Bu futbolcuların takıma katkı sağlayacağına inanıyoruz, bunu da ilerleyen zamanda hep beraber göreceğiz inşallah ".

HEDEFİMİZ 40 PUANLA LİGİ TAMAMLAMAK

Sarı kırmızılı takımın gelecege yönelik bir kadro oluşturduğunu bu sezonu 40 puanla kapatmayı hedeflediklerini, teknik kadronun başındaki Tolunay Kafkas'ın da  aynı düşüncede olduğunu belirten Ahmet Yıldız, Mersin İdmanyurdu maçının Kayserispor için dönüm noktası olacağına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Tabii arzu ederiz ki o tribünler hep dolu olsun. Ama maalesef taraftar konusunda da gereken desteği göremiyoruz. Bildiğiniz üzere bize destek olan bir Kapalı Kale taraftar grubumuz var. Gerek içeride gerekse deplasmanda bizi yalnız bırakmıyorlar. Onlara da teşekkür ediyorum. Şehrin desteği olması gerekiyor, sonuçta bu takım, bu şehrin takımı. Taraftarın, takımıyla bütünleşmesi gerekiyor. Müsabakalarda taraftarımızı tribünlerde görmek istiyoruz. Önümüzde bir Mersin İdmanyurdu maçı var. Gerçekten bizim için çok önemli bir maç. Buradan bütün şehre, taraftarlarımıza sesleniyorum, bizi o maçta yalnız bırakmasınlar. Taraftar desteği bizim için son derece önemli. İnşallah o maçı aldığımız zaman bizim önümüz açık. İnşallah ondan sonra hedefimizi yükselterek devam ederiz. Kayserispor'un hedefi, ligi 38-40 puanla bitirmektir. Şu anda takımımızda bir eksiklik yok. Kayserispor'da şu an tam bir aile havası var. Sonuçta bu şehrin takımı Kayserispor. Herkesin sahip çıkması gerekir. Basın, taraftar, sivil toplum kuruluşları, sanayicilerimiz herkes sahip çıktığı zaman inşallah çok daha güzel şeyler olacaktır. Kayserispor, şehirle bütünleşmeye başladı, bu süreç devam ediyor. Bu Kayserispor, bu şehrin takımı". - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Kayserispor Futbol Şube Sorumlusu Yıldız: 'Bu Gemi Karaya Oturmaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement