Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma'dan Çarpıcı Açıklamalar - Son Dakika
Yerel

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma'dan Çarpıcı Açıklamalar

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma\'dan Çarpıcı Açıklamalar

Kayserisor Genel Menajeri Süleyman Hurma Sarı-Kırmızılı ekibin Avusturya kampında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

17.08.2014 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayserisor Genel Menajeri Süleyman Hurma Sarı-Kırmızılı ekibin Avusturya kampında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yeni sezonda PTT 1. Ligde iddialı bir ekip olduklarını kaydeden Süleyman Hurma: "Küme düşmek bizi etkiledi ancak bu durum bizi asla yıkmadı. Düştüğümüz yerden tekrar kalkacağız. Biz hala Türkiye'nin en iyi kulüplerinden birisiyiz" dedi.

Kamp çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Hurma: "Takımın moral motivasyonu bakımından iyi durumda olduğunu düşünüyorum. Takıma yeni katılanlar takıma kısa sürede uyum sağladı. Takıma önemli katkı sağlayacaklar. Daha öncede söylediğimiz gibi önemli olan kulüp olması. Takım olursan her zaman istenilen olmaz. Kulüp olunursa sorunlar aşılır. Küme düşmek bizi etkiledi ancak yıkılmadık. Biz hala Türkiye'nin en iyi kulüplerinden bir tanesiyiz." diye konuştu.

Genel Menajer Hurma takıma yapılan takviyeler konusunda da şu bilgileri aktardı: "Takviyeler alınırken şuna dikkat ettik. Takımın eksik gördüğümüz yerlere takviye yaptık. Özellikle İbrahim Mehmet Eren ve Hakan Arıkan önemli transferlerimiz oldu" dedi.

HAKEMLERDEN ÇOK CANIMIZ YANDI

Genel Menajer Hurma, geçen sezon küme düşen Kayserispr'un hakem hataları nedeniyle çok canı yandığını söyledi. Hurma: "Kayserispor geçen sezon hakem hatalarından büyük canı yandı. Başka şehirlerde olsa yürüyüşler yapılırdı. Lig tv yorumlarına bakıldığında 16 gol yemiş ofsayttan en çok penaltısı verilmeyen takım en fazla kırmızı kart gören takım, en fazla sarı kart gören takım oldu. Bunlar hep üst üste geldi. Bu durum başka kulüplerin başına gelse hangi dünya takımının başına gelse o takım küme düşer. Artık oraya takılmamak gerek bu sezon yeni bir takım. Mevcut durumu ve yeni sezonu düşünmek gerekiyor artık önümüze bakacağız" dedi.

TÜRKİYE'DE FUTBOL GERİYE GİDİYOR

Türk futbolunu da değerlendiren Hurma: "Türk futbolu iyiye gitmiyor. Sonuç endeksliyiz sonuçlar iyi ise herkes kahramandır. Kötü ise sizde kötüsünüz. Bütün hamleler sonuca yönelik olunca iyi sonuç almak zor. Kazandıklarının 5- 6 mislini harcıyorlar. Avrupada, Türkiye ödeme ahlakı sıralamasında son sırada. Bankaların verdiği teminata dahi soru işaretiyle bakıyorlar. Şike sürecini henüz Türkiye atlatamadı. İyi bir takım ortaya çıkaramıyoruz. Oyuncu yetiştiremiyoruz. Dünya kupasında olamadık. Bizden daha geri futbol oynayan ülkeler Dünya Kupasında biz katılamadık. Sahalarımızda seyirci kalmadı. Tribünler boş Türkiye geneline baktığımızda bu durum aynı. Türk futbolu geriye gidiyor.

PTT 1. LİG SÜPER LİG KALİTESİNDE OLACAK

PTT 1. Ligin genel değerlendirmesini de yapan Süleyman Hurma: "PTT 1. Lig kalitesi şöyle bekleniyor. Çok iyi bilmiyoruz ama otoritelerin görüşü şu 3 büyükler burada olsa süper ligden daha saygın lig olacak daha iddialı lig olacak. Antep, Şanlıurfa Ankaraspor, Antalyaspor önemli bütçeleri var. Adanaspor, Adana Demirspor, Karşıyaka gibi takımlar var. Altınordu var. Kadro ve kulüp olarak kendimize güveniyoruz.

KAYSERİSPOR HER ZAMAN İDDİALI BİR TAKIM OLACAK

Yeni sezonda Kayserispor'un hedeflerini değerlendiren Genel Menajer Süleyman Hurma: "Kayserispor iddialı bir takım olacak. Her maçı kazanmak için çıkacağız. Geçmişte haklı ve haksız nedenlerle bazı kırgınlıklar oldu. Geçen sezon bazen kırgınlıklar oldu. Bu sezon bütünlük içinde olacağız ve birlikte Süper Lig'e çıkacağız. İddialı bir takım olacağız." Dedi.

GEREKİRSE TRANSFER YAPARIZ

Sezonun başlamasına kısa bir süre kaldığını transferi de henüz kapatmadıklarını söyleyen Hurma: "Transferi kapatmadık. Elimizdekilerin daha iyisini bulursak 1 2 oyuncu daha alabiliriz." Dedi.7

PROSİNECKİ KAYSERİSPOR'A İHANETİ ETTİ

Süleyman Hurma özellikle geçtiğimiz dönemde Kayserispor'da görev alan Prosinecki ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu ve Prosineckiyi Kayserispor'a ihanet ettiğini Kayserispor'un küme düşmesinde önemli etkenlerden birisinin de bu olduğunu söyledi. Hurma: "Şimdi Kayserispor takım olarak zor duruma düştü küme düştü bizim için ağır travma. Kariyer sahibi yaptığımız kişilerin takımımıza saldırmamasını bekliyorduk. En azından saldırmamasını beklerdik. O insanlar bile takımımızı talan edebilir miyiz şeklinde davranış sergiledi. Bu günler gececek. Günü gelince bunları yapana karşılığını vereceğiz. Zaman zaman Kayserispor'a büyük emek verenler ile vermeyenler aynı tutulmayacak. Kayserispor büyük kulüp. Bu kulüpten çivi bile sökemezler.

PROSİNECKİ KONUSUNDA İLK KEZ KONUŞTUM

Hurma bu konuda ilk kez konuştuğunu söyleyerek şöyle devam etti: "Bu konu ilk kez açıklama yaptım. Kariyerim boyunca böyle bir açıklamayı ilk kez yaptım. Toplumumuzun da bunu bilme hakkı var. Daha çok şey var ancak küçük bölümünü söyledim. Herkese söyleyecek lafımız var ama Kayserispor'un içinde olmuş herkesi değerli kabul ettiğimiz için kimse hakkında olumsuz ifade kullanmadık. Bazılarına fazla değer verdik kendilerini fazla değerli hissettiler."

KAYSERİSPOR'UN 30 40 TRİLYONLUK BÜTÇEYE İHTİYACI VAR

PTT 1. Lig'de gelirlerin kısıtlı olduğunu ekonomik manada kulüplerin işlerin hayli zor olduğunu kaydeden Hurma, Kayserispor yeni sezonda 30- 40 trilyonluk bütçeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Hurma: "Şampiyonluğa oynamak kolay değil. Devre arasında gerekirse transfer yapılacak. Burada 10 yıldır çalışıyorum. Zaman zaman bir şeyler söylüyorum. Şehre karşı bir şeyler söylemek haddime düşmez. Ancak bu parayı bir şekilde buluruz. Ama şehirden destek bekliyoruz. Herkesin sahip çıkmasını destek olmasını istiyoruz. Bu şehir şehrin takımı Herkes ne kadar istiyorsa o kadar istiyorlardır. Takım onların. Biz burada durduğumuz sürece elimizden gelenin en iyisini yaparız. Son 8 yılda 2 kez şampiyon olacak kadro kurduk. Ancak ekonomik sıkıntı nedeniyle bu kadroyu tutmakta zorluk çektik. İnsanlar sanki bir yerlerden oluk oluk para geliyor ve kullanıyoruz sanıyorlar aslında böyle bir şey yok. Burada bir imkanlar varsa biz ortaya çıkardık. İmkan denilen şey bu. Bize PTT 1 lig ya da Süper Ligde oynayan diğer şehir takımlarına ne imkan veriliyorsa bize de o imkan veriliyor fazlası verilmiyor. " - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma'dan Çarpıcı Açıklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement