Kazada Ölen Genç Kızın Ailesinden "Sürücü Tutuklu Yargılansın" Talebi - Son Dakika
Güncel

Kazada Ölen Genç Kızın Ailesinden "Sürücü Tutuklu Yargılansın" Talebi

Kazada Ölen Genç Kızın Ailesinden "Sürücü Tutuklu Yargılansın" Talebi

İzmir'de, yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarpması sonucu düğününe 10 gün kala teyzesi ile hayatını kaybeden Ecem Haliloğlu'nun ailesi, sürücünün tutuksuz yargılanmasına yaptıkları itirazın reddedilmesi üzerine, bir üst mahkemeye başvurma kararı aldı.

10.12.2016 13:01

EFSUN YILMAZ - İzmir'de, yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarpması sonucu düğününe 10 gün kala teyzesi ile hayatını kaybeden Ecem Haliloğlu'nun ailesi, sürücünün tutuksuz yargılanmasına yaptıkları itirazın reddedilmesi üzerine, bir üst mahkemeye başvurma kararı aldı.

Haliloğlu ailesinin avukatı Murat Sevengül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 Ağustos gecesi Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda Ecem Haliloğlu (26) ve Lütfiye Yurdaer'in (60) trafik ışığı yaya geçidi butonuna bastığını, yayalara yeşil yanarken karşıya geçmek istedikleri sırada N.D'nin kullandığı aracın ikisine de çarptığını savundu.

Kazaya karışan sürücünün, Haliloğlu ve Yurdaer'i olay yerinde bırakıp kaçtığını ve 3 ay 3 gün sonra Ankara'da nöbetçi mahkeme karşısına çıkarak ifade verdiğini ileri süren Sevengül, şöyle konuştu:

"Ankara'da nöbetçi mahkeme karşısına çıkıyor, ifade veriyor ve çıkıyor. Biz geçtiğimiz hafta içi mahkemeden yargılamayı yapacak 12. Ağır Ceza Mahkemesinden yeniden tutuklama talebinde bulunduk. Savcı tutuklama yönünde mütalaa vermiş olmasına rağmen mahkeme dün yine bizim tutuklama talebimizi reddetti, bir üst mahkemeye itiraz hakkımız oluştu." dedi.

Sürücü N.D'nin "Olası kast ve adam öldürme" suçlaması ve 3-15 yıl ceza istemiyle yargılanması gerektiğini savunan Sevengül, mahkeme kararının eleştirilemeyeceğini, karara saygılı olduklarını, hukuk çerçevesinde mücadele edeceklerini anlattı.

"Trafik kazasında ölen kişi zayıf, güçsüzse çarpan kişi tutuklanmaz" gibi bir inancın toplumda oluşmaması gerektiğini vurgulayan Sevengül, sanığın tutuklu yargılanmasının bir tedbir kararı olduğunu, bunun zanlının yurt dışına çıkmasını önleyeceğini kaydetti.

Sevengül, gelecek hafta karara itiraz edeceklerini, İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesinin konuyu ele alacağını belirtti.

Ecem'in ablası Karakayalı

Ecem Haliloğlu'nun ablası Hacer Karakayalı da sanığın Ankara'da serbest bırakılmasının ardından kendilerini çok kötü hissettiklerini söyledi.

Sürücünün tutuklu yargılanması için mücadeleyi sürdüreceklerini dile getiren Karakayalı, "Ben normal bir vatandaşım, benim tek güvendiğim şey adalet." dedi.

Karakayalı, Ecem'i bir kez rüyasında gördüğünü aktararak, "Gittiği yerde kardeşimi ve vicdanları rahatlatmak istiyoruz." diye konuştu.

İddianame hazırlanmıştı

Bu arada İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, "Olayın tam kaydının bulunmadığı, bu nedenle bilirkişinin alternatifli mütalaa verdiği ancak delillerden, maktullerin yolun karşısına geçmeden önce ışıklı trafik işareti ve kontrollü yaya geçidini kullanmak istediklerinin anlaşıldığı" kaydedildi.

Bölgede yoğun trafik akışı bulunduğu ve ışıklı yaya geçidini kullanmadan karşıya geçmenin zaten mümkün olmadığı vurgulanan iddianamede, şüpheli N.D'nin eyleminin, "Olası kastla 2 kişinin ölümüne neden olmak" şeklinde değerlendirilebileceği ifadeleri yer aldı.

Kazayla ilgili ilk duruşma 30 Ocak'ta yapılacak.

Olay

İzmir'in Konak ilçesinde 10 Ağustos'ta, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yolun karşısına geçmeye çalışan Lütfiye Yurdaer (60) ve yeğeni Ecem Haliloğlu (26), 06 DM 4333 plakalı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Kazadan sonra kaçan sürücünün Ankara'da müteahhitlik yapan N.D. olduğu tespit edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kazada Ölen Genç Kızın Ailesinden 'Sürücü Tutuklu Yargılansın' Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement