Kazakistan'da Atırau Eyaleti Doğumevi'ne Cihaz Desteği - Son Dakika
Güncel

Kazakistan'da Atırau Eyaleti Doğumevi'ne Cihaz Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kazakistan’da Atırau Eyaleti Doğumevi’ne cihaz desteğinde bulunuldu.

26.06.2015 12:14

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kazakistan'da Atırau Eyaleti Doğumevi'ne cihaz desteğinde bulunuldu.

TİKA, Kazakistan'da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Kazakistan'da birçok alanda önemli projelere imza atan TİKA, özellikle sağlık alanında Kazakistan'da gerçekleştirdiği projelerine bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda TİKA tarafından Atırau Eyaleti Doğumevi'ne cihaz desteğinde bulunuldu. Eyalet genelinde 16 yaş altında İki binden fazla engelli ve bunların yüzde 38'i akıl hastası olan çocuk bulunuyor. Prematüre doğan bebeklerin de sayısı gün geçtikçe artıyor.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, 2008 yılından itibaren Dünya Sağlık Örgütü'nün 500 gramdan fazla kilo ile doğan bebeklerin bakımı ve geliştirilmesi kriterlerine geçilmesi talimatı vermişti. Bu çerçevede, Doğumevi bünyesinde 2014 yılında açılan rehabilitasyon bölümünde Eyalet genelinde doğumların yüzde 50 sinden fazlası bu hastanede gerçekleştirilmişti. Açıldığı günden bu yana eyalet genelinde 16 bin doğumun yaklaşık 8 bini söz konusu doğumevinde ve bunların çok büyük bir kısmı normal doğum olarak gerçekleştirildi.

Doğumevinin birincil görevleri arasında prematüre bebekleri gelişimi, bebeklere 1 yaşına kadar kaliteli rehabilitasyon hizmeti vermek, prosedürleri zamanında uygulamak, hamilelik ve doğum sürecinde hastalanan anneler ve hasta doğan bebeklerin tedavi edilmesi bulunuyor. Bu çerçevede söz konusu görevlerin yerine getirilmesinde doğumevine destekte bulunmak amacıyla TİKA tarafından doğum esnasında ve muayenelerde kullanılmak üzere kafa lambası, doğum sonrası bebeklerin soluduğu havanın kalitesini artırmak amacıyla ozon (hava) temizleyici ve oksijen konsantratörü cihazları temin edilerek Doğumevi yetkililerine teslim edildi. Yetkililer söz konusu desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkürlerini ilettiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kazakistan'da Atırau Eyaleti Doğumevi'ne Cihaz Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement