Kazakistan'dan "Expo 2017" İçin Yeni Gümrük Politikası - Son Dakika
Ekonomi

Kazakistan'dan "Expo 2017" İçin Yeni Gümrük Politikası

Kazakistan Birinci Başbakan Yardımcısı Bakitzhan Sagintayev, EXPO 2017'ye ev sahipliği yapacak başkent Astana'da başlayan inşaatlarda kullanılacak materyal ve ekipmanın ithalatında sıfır gümrük uygulanacağını açıkladı.

18.07.2014 16:34

Kazakistan Birinci Başbakan Yardımcısı Bakitzhan Sagintayev, EXPO 2017'ye ev sahipliği yapacak başkent Astana'da başlayan inşaatlarda kullanılacak materyal ve ekipmanın ithalatında sıfır gümrük uygulanacağını açıkladı.

Moskova'da düzenlenen Avrasya Ekonomik Birliği Komisyonu toplantısında konuşan Sagintayev, Birlik dışındaki üçüncü ülkeler için uygun yatırım ortamı oluşturmayı, gümrük izinleri ve yükümlülüklerini yatırımcı lehine cazip kılmayı amaçladıklarını söyledi.

Sagintayev, komisyon toplantısında amaçları doğrultusunda getirdikleri önerinin kabul gördüğünü, EXPO 2017'ye ev sahipliği yapacak başkent Astana'da başlayan inşaatlarda kullanılacak materyal ve ekipmanın ithalatında sıfır gümrük uygulanacağını vurguladı.

İnşaat sektörü ekipmanlarında ithalata bağımlı olan Kazakistan'da 2010 yılında Rusya ve Belarus ile girilen Gümrük Birliği ardından uygulanan yüksek tarifeler ise EXPO 2017 projelerindeki maliyeti arttırıyor. - Astana

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kazakistan'dan 'Expo 2017' İçin Yeni Gümrük Politikası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement