Kazdağları Eteklerinde Yoga Esintisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Kazdağları Eteklerinde Yoga Esintisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yoga yapanlardan detaylar Eğitmen Elçin Erener ile röportaj İşletmeci Mehmet Öngen ile röportaj Kazdağları eteklerinde yoga esintisi. Uluslararası Yoga Federasyonu ve Yoga Akademi'nin Kazdağları Ramada Resort otelde organize ettiği Uluslararası 3. Yoga Festivali başladı.

22.10.2016 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yoga yapanlardan detaylar

Eğitmen Elçin Erener ile röportaj

İşletmeci Mehmet Öngen ile röportaj Kazdağları eteklerinde yoga esintisi.

Uluslararası Yoga Federasyonu ve Yoga Akademi'nin Kazdağları Ramada Resort otelde organize ettiği Uluslararası 3. Yoga Festivali başladı. Türkiye'nin her yöresinden katılan Yoga severlerin yanısıra, Amerika, Fransa, İngiltere, İspanya, Japonya gibi yurtdışından gelen katılımcılar dikkat çekti.

Bugün ve yarın devam edecek olan festivale Kazdağları ve çevresinden gelen günübirlik katılımcılarla birlikte 300 kişinin iştirak ettiği belirtildi.

Yoga Akademi Eğitmenlerinden Elçin Erener; "Bu üçüncü sefer gelişimiz Kazdağları'na Yoga Akademi ve Uluslararası Yoga Federasyonu olarak her ay uluslararası yoga festivalleri düzenliyoruz. Buna önderlik eden hocamız Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf. Katılımcılar çeşitli ülkelerden geliyor. Şu anda burada ingiltere'den gelen Fransa'dan, Japonya'dan ve Amerika'dan üyeler ve öğrenciler de var. Aynı zamanda Türkiye'nin çok değişik illerinden gelenler var.

Kazdağlarının havası, oksijeni, enerjisi, özellikle buraya olan talebi Yoga Akademiye artırdı. Kazdağları'na olan talebi artırdı. Bizlerde sevdik buradayız. Bu ay ki festivalin teması 'Coşku' festivali" ifadelerini kullandı.

Orijinal yoga sisteminin insanın öncelikle sağlığına kavuşmasını sağladığını ifade eden Erener; "Yoga ile enerjiler, duygular, zihinsel fonksiyonlar, konsantrasyon hepsi çok güçleniyor ve içinizdeki mutluluğu, neşeyi, sevinci yavaş yavaş farketmeye başlıyorsunuz. Buranın enerjisiyle birlikte doğada yapınca çok çok daha etkili oluyor. İki gün boyunca günübirlik gelenlerle birlikte festivale 300 kişi katılacak" ifadelerini kullandı.

Çakralar (enerji merkezleri) hakkında bilgi de veren Akif Manaf, şunları söyledi; "Vücudumuzda 7 ana Çakra merkezi vardır. Burada iki gün boyunca 4 Çakra çalışması yapacağız. Sırasıyla Kök Çakra (özgüven), Pelvis Çakra (yaratıcılık), Karın Çakrası (kararlılık) ve Göğüs Çakrası (sevgi merhamet) fonksiyonlarını geliştiren çok özel teknikler uygulayacağız. Bu çalışmalar, kış aylarına yaklaşırken öncelikle nezleden gribe vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir,  kansere, kalp rahatsızlıklarına, depresyona çok iyi gelir, önce sağlığa destek olur. Yoga sağlıklı bir spordur, ömür boyu yapılabilir, her yaştan katılımcılarımız var. Festivalin teması ise Coşkuya Katıl, içindeki coşkuyu ortaya çıkar, Yoga çalışmaları sayesinde coşku ile buluşacağız."

Yoga Festivaline ev sahipliği yapan Termal Otel Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öngen "Kazdağları çok daha fazla etkinlik ile revaçta olmayı hak eden bir yer. Bu güne kadar Kazdağları'na hak ettiği tanıtımın yapılmasında çok ciddi eksikler yaşanmış. Yoga Festivali bunlardan biri. Yoga'nın temel çıkış noktası insanların enerjisinin yükselerek duygusal ve fiziksel rahatlama. Kazdağları dünyanın 200 eko sisteminden biri olan bu bölge bu etkinlik için dünyada bulunmaz yerlerden biri. Kazdağlarının yoga etkinliği için Türkiye'nin merkezi olmasından daha doğal bir şey olamaz. Bizim çabamız bu yönde. Şu anda üçüncüsü yapılıyor yoga festivalinin iki hafta sonra dördüncüsü yapılacak. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda Türkiye'de ve hatta dünyada Yoga denince Kazdağları'nı akla getirebilmek" dedi.

Yoganın faydalarını Uluslararası Festivaller ve dünya dillerine de çevrilmekte olan kitaplar ile Türkiye'den tüm dünyaya açıklıyoruz. Tüm dünyadaki Yoga severleri Kazdağları'na Türkiye'nin güzel doğal yörelerinde Yoga yapmaya bekliyoruz ifadeleriyle sözlerini bitirdi.

Kazdağları Eteklerinde Yoga Esintisi
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kazdağları Eteklerinde Yoga Esintisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement