Kazdağları'ndan İnen Sel Suları Taşkına Neden Oldu - Son Dakika
Güncel

Kazdağları'ndan İnen Sel Suları Taşkına Neden Oldu

Kazdağları\'ndan İnen Sel Suları Taşkına Neden Oldu

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde, sağanak yağmur nedeniyle Kazdağları'ndan inen yağmur suları taşkınlara neden oldu, sel sularıyla dolan yollar trafiğe kapandı.

17.01.2016 16:31

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde, sağanak yağmur nedeniyle Kazdağları'ndan inen yağmur suları taşkınlara neden oldu, sel sularıyla dolan yollar trafiğe kapandı. Su miktarının iyice azaldığı Bayramiç Barajı, bir gecede doldu. Baraj suyu renk değiştirerek çamurlu bir görüntü hakim oldu.

Gece boyu devam eden sağanak yağmur nedeniyle Karamenderes Çayı, Kazdağları'ndan inen sularla taştı. Akçakıl Köprüsü'nün altına sel sularının getirdiği çöp, taş, zirai ilaç kutuları ve dal parçalarıyla tıkanması sonucu taşkın meydana geldi. Bayramiç ile 20 köyü birleştiren Evciler Karayolu'nu su basması sonucu 4 saat süreyle trafiğe kapandı. Belediye ekiplerinin dozer ve kepçelerle yol ve deredeki çöp ve ağaç dallarını temizlemesinin ardından, suların çekilmesiyle birlikte saat 12.00 itibariyle tekrar yol trafiğe açıldı. Serhat Köyü ve Yassıbağ Köyü arasındaki yol da sel suları nedeni ile 3 saat kapalı kaldı.

Sel sularıyla gelen molozlar ve zirai atık ilaç kutuları nedeniyle Bayramiç Barajı'nın bazı kesimlerinde de adacıklar oluştu. Bir gecede suyla dolan baraj göleti kahverengi renk aldı. Yağmur bölgede etkisini sürdürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazdağları'ndan İnen Sel Suları Taşkına Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement