Kazılarda, Osmanlı'nın Hijyen ve Bakıma Verdiği Önem Ortaya Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Kazılarda, Osmanlı'nın Hijyen ve Bakıma Verdiği Önem Ortaya Çıkıyor

Kazılarda, Osmanlı\'nın Hijyen ve Bakıma Verdiği Önem Ortaya Çıkıyor

Edirne Sarayı kazısında çıkarılan objeler, Osmanlı'nın bakıma ve hijyene ne kadar önem verdiğini gözler önüne seriyor.

23.08.2013 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Sarayı kazısında çıkarılan objeler, Osmanlı'nın bakıma ve hijyene ne kadar önem verdiğini gözler önüne seriyor.

Osmanlı'da önemli bir yere sahip olan Edirne Sarayı'nda yapılan kazılarda günümüze ışık tutacak birçok obje toprak altında çıkarılıyor. Edirne Yeni Saray Kazısı Başkanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Özer, 2009 yılından beri yapılan arkeolojik kazılarda önemli mimari kalıntılar dışında taşınabilir kültür varlıklarına da ulaşıldığını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Edirne Sarayı'nda Osmanlı döneminde günlük bakımda kullanılan kemik ve cam objelerin ortaya çıktığını ifade eden Doç. Dr. Özer, "Osmanlı uygarlığının üst düzeyde olduğunu yansıtan bu bulgular, bizlere Osmanlı saray kadınlarının ve diğer yaşayanların, günlük bakımlarına ve hijyene ne kadar önem verdiklerini yansıtmaktadır. Bu buluntular arasında özellikle parfüm şişeleri, kemikten yapılmış olan krem kapları dikkat çekmektedir. Bunlar incelendiğinde gerek saray hayatında, gerekse toplumun diğer kesiminde günlük bakımın çok önemsendiğini bunların Avrupa'daki yaşam dikkate alındığında ne kadar özenle ele alındığını yansıtmaktadır" dedi.

Buluntular arasında ayrıca Osmanlı dönemine ait farklı şekillerde, tütün içmek için kullanılan lüleler de dikkat çekiyor. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kazılarda, Osmanlı'nın Hijyen ve Bakıma Verdiği Önem Ortaya Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement