Kbü'de "Yiyoruz, Ama Ne Yiyoruz?" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Kbü'de "Yiyoruz, Ama Ne Yiyoruz?" Konferansı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Çevre ve Sağlık Öğrenci Kulübü, "Yiyoruz, Ama Ne Yiyoruz?

18.05.2016 20:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Çevre ve Sağlık Öğrenci Kulübü, "Yiyoruz, Ama Ne Yiyoruz?" konulu konferans düzenledi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılan konferansta konuşan KBÜ Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Yılmaz, teknolojinin gelişmesi, kentleşme gibi birçok etkenler nedeniyle hazır ve hızlı yemeklere ilginin arttığını söyledi.

Hazır yiyeceklerde gıda katkı maddelerinin de ortaya çıktığını ifade eden Yılmaz, "Yediğimiz, içtiğimiz yiyecekleri bilinçli bir şekilde tüketmemiz gerekmektedir. Gıdaların içerisinde bulunan katkı maddelerini ve sonuçlarını bilerek bilinçli bir tüketici olmalıyız." diye konuştu.

KBÜ Eskipazar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammed Karaşahin da gıda maddeleri satın alınırken etiket bilgilerine, üretim izni gibi bilgilerine iyi bakılması gerektiğini belirtti.

Karaşahin, güvenli gıda tüketme için en önemli unsurlardan birisinin alışverişte ve evde gıda güvenliği kurallarına dikkat etmek olduğunu vurgulayarak, "Doğru alışveriş ve evde doğru yöntemlerle hazırlanan gıdalar, sağlığımızı korumamız açısından önemli rol oynar. Gıda maddeleri, tarlada, çiftlikte üretimlerinden son tüketimlerine kadar her aşamada birçok riskler barındırırlar." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kbü'de 'Yiyoruz, Ama Ne Yiyoruz?' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement