Keçmek'e Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Keçmek'e Yoğun İlgi

Keçiören Belediyesi’nin Keçiörenlilerin, kişisel birikimlerini yükseltmek, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, pasif tüketici olmaktan çıkıp aktif üretici olmalarına yardımcı olmak, gelir elde etmelerine katkıda bulunmak, istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla açtığı Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) büyük ilgi görüyor.

26.08.2015 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi'nin Keçiörenlilerin, kişisel birikimlerini yükseltmek, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, pasif tüketici olmaktan çıkıp aktif üretici olmalarına yardımcı olmak, gelir elde etmelerine katkıda bulunmak, istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla açtığı Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) büyük ilgi görüyor.

Kültürel mirasımızı yaşatan sanat kurslarının da verildiği KEÇMEK'e sadece Keçiörenlilerden değil, Ankaralılardan da talep var. Emeği üretime dönüştürerek bireysel ve toplumsal gelişime katkı sağlayan 14 tane kurs Merkezi ve iki tane de sanat atölyesiyle 72 branşta hizmet veriyor.

ÇİKOLATA YAPMAK İSTEYENLER İÇİN ANKARA'DAKİ TEK ADRES KEÇMEK

Ankara'da meslek edindirme kursları içerisinde Osmanlıca Kaligrafi, 3Ds Max, AutoCad, Çikolata Yapımı, Filografi, Fotoğrafçılık ve Nikah Şekeri Yapımı sadece Keçiören KEÇMEK'te var.

Yeni dönemde ise 4-6 yaş grubu çocuk gelişimi, hasta ve yaşlı refakatçiliği, vitray, mandrel ile cam boncuk yapımı, gümüş ve altın işlemeciliği, uygulamalı tiyatro, mum işlemeciliği, kokulu taş yapımı, geleneksel el örgü teknikleri, gıda hijyeni ve sanitasyon, deri ürünleri hazırlama ve kumaş boyama alanlarında kursların açılması planlanıyor.

Keçiörenlilerden büyük ilgi gören KEÇMEK, önümüzdeki sezona yenilikler yapmayı planlıyor, açacağı İhtisas Merkezi ve Uygulama Merkezi ile dördüncü seviye eğitim verecek merkezde kursa katılan herkes ürünlerini doğrudan halkla buluşturma fırsatı da yakalayacak.

DÜNYA MUTFAĞI İLE FARKLI LEZZETLER DENENECEK

Ayrıca yine yeni sezon açılması hedeflenen "Dünya Mutfağı" ile de değişik ülkelerin mutfak kültürünün ülkemize kazandırılması ve eğitim alan kursiyerlerin turizm alanlarında istihdamlarına olanak sağlanması mümkün olabilecek.

Sadece mesleki eğitimlerle de değil düzenlediği sergiler, seminerler, fuarlar, yayınlar, yarışmalar, panel-konferans gibi organizasyonlarla da gündeme gelen KEÇMEK'le ilgili Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak şunları söyledi:

"Kadınların üretim ve iş gücü piyasasına katılmasını önemsediğimiz kadar gençlerin de teknik ve mesleki eğitim alarak, iş potansiyellerini artırmalarını ve çok yönlü, aranan elemanlar olmalarını arzu ediyoruz. KEÇMEK'te sadece ekonomi ve işe dair değil boş zamanlarını değerlendirerek, geleneksel sanatları yaşatma adına da eğitimler veriyoruz. Kurslara katılanların toplam sayısı 120 bini geçti, mutluyuz ve yeniliklerle bu rakamı büyütme hedefindeyiz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçmek'e Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement