KEDEM'in Osmanlıca Kursu Büyük İlgi Görüyor - Son Dakika
Yerel

KEDEM'in Osmanlıca Kursu Büyük İlgi Görüyor

KEDEM\'in Osmanlıca Kursu Büyük İlgi Görüyor

Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi, Keçiören'de bulunan 10 şubesinde 700'e yakın öğrencisiyle Osmanlıca derslerini başlattı.

11.03.2015 11:29  Güncelleme: 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi (KEDEM), Keçiören'de bulunan 10 şubesinde 700'e yakın öğrencisiyle Osmanlıca derslerini başlattı. Osmanlıca kursu, öğrenciler ve velilerden büyük ilgi görüyor.

19. Milli Eğitim Şurası'ndan Osmanlıca'nın seçmeli ders olması yönünde tavsiye kararı çıkmasıyla harekete geçen Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi (KEDEM), Keçiören'de bulunan 10 şubesinde 700'e yakın öğrencisiyle Osmanlıca derslerini başlattı. Osmanlıca kursu, öğrenciler ve velilerden büyük ilgi görüyor. KEDEM, Osmanlı Devleti döneminde asırlarca bir medeniyet lisanı olarak kullanılan Osmanlı Türkçesi'ne ilgi duyan ve öğrenmek isteyen Keçiörenliler için ücretsiz Osmanlıca kursu veriyor. Geçmişini bilen ve okuyabilen nesiller yetiştirmek için açılan kurslarda 8-13 yaş arası ilköğretim öğrencileri, hem geçmişiyle bağ kurma hem de geleceğe bu değerleri taşıma imkanını yakalıyor.

Öğrencilerin Osmanlıca kurslarına olan ilgilerinin tahmin edilenin de üzerinde olduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Toplumların hafızası yazılı tarihleriyle, dillerinin korunmasıyla mümkündür. Osmanlıca'ya ara verilen dönemde bizim tarihimizle yazılı bağlarımız, istenilen düzeyde olmadı. Devletimizin Osmanlıca'nın öğretilmesiyle ilgili almış olduğu bir tavsiye kararı üzerine bu çalışmalarımızı başlattık" dedi.

Yeni nesillere Osmanlı Türkçesi'ni öğrenme, sanat ve ilim alanında klasikleşmiş çok değerli eserleri orijinalinden okuma imkanı sunan kurslar için kayıt işlemleri devam ediyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel KEDEM'in Osmanlıca Kursu Büyük İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement