Kedi ve Köpekler, Sosyal Medya Üzerinden Sahiplendiriliyor - Son Dakika
Yerel

Kedi ve Köpekler, Sosyal Medya Üzerinden Sahiplendiriliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Bakımevi'ndeki kedi ve köpeklerin, sosyal medya üzerinden sahiplendirildiği bildirildi.

04.03.2015 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Bakımevi'ndeki kedi ve köpeklerin, sosyal medya üzerinden sahiplendirildiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Bakımevinin sosyal medya adresi "www.facebook.com/kepezalti.barinak" sayfasından fotoğrafları yayınlanan kedi ve köpekler sahiplendirilerek sıcak bir yuvaya kavuşmaları sağlanıyor.

Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Bakımevi, 7 gün 24 saat çalışarak sahipsiz hayvanlara yönelik acil ihbarları, hayvan ambulansı ve toplama ekibi ile gelen hasta hayvanlara tıbbi ve cerrahi tedavileri yapılıyor.

Bakımevinde, sağlıklı ve uygun yaştaki tüm kedi ve köpekler kısırlaştırılırken, her hayvanın karma, kuduz, iç-dış parazit aşıları yapılıyor. Bakımları ve tedavileri yapılan kedi ve köpekler, 30 lira çip ücreti karşılığında sahiplendiriliyor.

Barınaktan yılda ortalama 600 kedi ve köpek sahiplendiriliyor. Barınağa ziyaret ve sahiplendirmeler 14.00-16.00 saatleri arasında yapılıyor.

Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Bakımev'nin "www.facebook.com/kepezalti.barinak" sayfasından ayrıca kayıp kedi ve köpek ilanlarına da yer veriliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Şube Müdürü Adnan Büyükkaya, yaklaşık 60 saldırgan ve 150 engelli köpeğe ek olarak, her ay kedi-köpek bakımevine 300 yeni giriş yapıldığını belirterek, "Bakımevinde toplamda aylık 510 sahipsiz hayvana hizmet verilmektedir. Bu hayvanların sıcak bir yuvaya kavuşması çok önemli" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kedi ve Köpekler, Sosyal Medya Üzerinden Sahiplendiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement