Kekliklerin Yası Görenleri Şaşırttı - Son Dakika
Yerel

Kekliklerin Yası Görenleri Şaşırttı

Kekliklerin Yası Görenleri Şaşırttı

Tarihten bu yana hainliği ve vefasızlığı ile tanınan keklikler Aydın’da ilginç bir durum sergiledi.

08.07.2015 09:13

Tarihten bu yana hainliği ve vefasızlığı ile tanınan keklikler Aydın'da ilginç bir durum sergiledi. Aydın'da bir kümeste tutulan ve arkadaşları bir gelincik tarafından gözleri önünde öldürülen keklikler depresyona girip yas tutmaya başladı. Kekliklerin ilginç durumu görenleri şaşırttı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veteriner Fakültesi'nde bulunan kanatlı hayvanlara ait bölümde bulunan kekliklerin olduğu bölüme giren gelincik bir kekliği diğer kekliklerin gözü önünde başını koparıp kanını emdi. Vefasızlığı ve kendi soyuna ihaneti ile tanınmasına rağmen Aydın'daki kekliklerin bu olaydan sonra gösterdikleri davranış gerek eğitim camiasını gerekse kuşlarla ilgisi olan pek çok kişiyi şaşırttı. Kekliklerin ölen arkadaşlarının başında adeta yas tuttuğu ve bir süredir neşelenmedikleri ve ötmedikleri öğrenildi.

"KEKLİĞİN VEFASIZLIĞININ HİKAYESİ"

Sultan Yavuz Selim Han ile yaşanılan ilginç bir anı sonrası kendi soyuna karşı ihaneti ile daha çok anılmaya başlayan kekliklerin Aydın'da yaşanılan olayda farklı bir davranış sergilemeleri görenleri şaşırttı. Muhteşem Süleyman'ın babası Yavuz Sultan Selim Han'ın Kuşlar pazarında yaşadığı ve söylediği son cümle itibari ile birçok dersler veren menkıbesi: Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim, tebdili kıyafet yapmış, Kuşlar Çarşısı'nı geziyormuş. Avcılar avladıkları kuşları, tuzakçılar yakaladıkları maharetli, eğitimli, güzelim kuşları satıyorlar. Bir ara gözü kekliklere ilişiyor padişah'ın. Bir grup kekliğin üzerindeki varakta, "Tane işi, satış fiyatı 1 altın" yazıyor. Hemen yanı başlarında asılı, adeta altın kafes içinde bir keklik daha var ki, fiyatı; 300 altın. Padişahın gözü 300 altınlık kekliğe takılıyor. "Hayırdır" diyor satıcıya. "Bunun diğerlerinden ne farkı var ki, bunlar 1 altın, bu 300 altın?"

Satıcı, "Bu keklik özel eğitimli, çok güzel ötüyor, ötmesi bir yana bunun ötüşünü duyan ne kadar keklik varsa hepsi onun etrafına doluşuyor" diyor. "Tabii bu arada avcılar da o etrafa doluşan keklikleri daha rahat avlıyorlar" diye ekliyor. "Satın alıyorum" diyor Padişah, "Al sana 300 altın" Parayı veriyor; hemen oracıkta kekliğin kafasını kopartıyor. Adam şaşırıp,

"Be adam!!! Ne yaptın?? En maharetli kekliğin kafasını koparttın" diye dövünürken padişah gürlüyor: "Bu kendi soyuna ihanet eden bir kekliktir. Bu gibilerin akıbeti er ya da geç ölümdür" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kekliklerin Yası Görenleri Şaşırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement