Kelkit'te Parkomat Uygulanması Başladı - Son Dakika
Yerel

Kelkit'te Parkomat Uygulanması Başladı

Kelkit\'te Parkomat Uygulanması Başladı

Kelkit ilçe merkezindeki caddelerde parkomat uygulaması başladı.

05.07.2014 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kelkit ilçe merkezindeki caddelerde parkomat uygulaması başladı.

Belediye Başkan Vekili Bünyami Turhan, yaptığı açıklamada, parkomat uygulamasının araç ve yaya trafiğini çok rahatlatacağını düşündüklerini belirterek, "Şehir içi dolmuşlarımız rahatlıkla indir-bindir yapabilecekler. Ayrıca Parkomat Projesi ilçemizde istihdama yönelik olacaktır. Gençlerimize yeni iş sahaları açmış oluyoruz. İlçe trafik komisyonunun kararıyla toptancı esnafına mal taşıyan firmalar ancak saat 18.00'de ilçe merkezine girebilecek" dedi.

Vatandaşların otopark olarak sebze pazar yeri, açık alanları ücretsiz otopark olarak kullanabileceklerini ifade eden Turhan, "Parkomat uygulamasında ise belirlenen alanlarda ilk 10 dakika ücretsiz olmak üzere en az bir saatlik park bedeli bir lira olarak ücretlendirilecektir. Seçilen süre aşıldığı takdirde araca cezai işlem uygulanacak. Çok yakın gelecekte ilçemizin trafik sorununa kalıcı çözüm getirilecek" diye konuştu.

Turhan, uygulamanın başlamasıyla alışma süresi içinde vatandaşların sıkıntı yaşayabileceklerini ancak yeni uygulamaya kısa sürede alışacaklarını kaydederek, "Bir saatlik bilet alan araç sahipleri bu süreyi diğer noktalarda tamamlayabilecek" dedi. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kelkit'te Parkomat Uygulanması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement