Kendi Elbiselerini Kendileri Dikiyor - Son Dakika
Yerel

Kendi Elbiselerini Kendileri Dikiyor

Silopi Halk Eğitim Merkezinde yöresel giyim kursuna gelen kadınlar, kendi elbiselerini dikerken, aile bütçesine de katkıda bulunuyorlar.

23.02.2015 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silopi Halk Eğitim Merkezinde yöresel giyim kursuna gelen kadınlar, kendi elbiselerini dikerken, aile bütçesine de katkıda bulunuyorlar.

Müdürülük bünyesinde yöresel giyim kursu açan usta öğretici Kadriye Çinko, 17 bayana biçki dikiş eğitimi veriyor.

Kadınlar kursta yöresel kıyafetlerin yanında abiye, tayt, bebek ve çocuk elbiselerinin dikimini başarıyla gerçekleştiriyor. Kadınlar ayrıca eski elbiseleri tamir ederek, yep yeni elbiseler ürütmeye başladı.

Düğün ve eğlencelere giderken kendi elbiselerini diken kadınlar, bu şekilde aile bütçesine katkı sağladıklarını düşünüyorlar.

Kursiyerlerden Siyanet Bilir, yöresel kıyafet dikmekten zevk aldığını, kendine diktiği yöresel kıyafetini düğünlerde giydiğini söyledi.

Kursların kendilerine maddi olanak sağladığını ifade eden Suzan Ürün de, eşinin hapisten yeni çıktığını, maddi sıkıntılar çektiğini ve buradan yaptığı ürettiğini satarak geçimlerini sağladıklarını belirtti.

Çinko ise kursa gelen kadınların genelinin evde boş oturmak yerine üretmeyi seven insanlar olduğunu ifade ederek, "Burada ailesine katkıda bulunmak için gelen kadınlar yöresel kıyafet dikmeyi öğreniyor" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kendi Elbiselerini Kendileri Dikiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement