Kendirli Kilisesi, Kültür Merkezi Oldu - Son Dakika
Yerel

Kendirli Kilisesi, Kültür Merkezi Oldu

Gaziantep'te 1860'lı yıllarda yapılan ve Napolyon Bonaparte'nin de maddi destek verdiği söylenen Kendirli Kilisesi, kültür merkezi oldu.

22.04.2013 13:09  Güncelleme: 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te 1860'lı yıllarda yapılan ve Napolyon Bonaparte'nin de maddi destek verdiği belirtilen Kendirli Kilisesi, kültür merkezi olarak hizmet vermeye başladı.

Atatürk Bulvarı'nda daha sonra sinema ve öğretmen evi olarak kullanılan bina, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı düzenlemelerin ardından "Gazi Kültür Merkezi" olarak hizmete girdi.

Binada, animatik robotu yaptırılan Atatürk'ün yanı sıra Antep savunmasının önemli isimlerinden kahramanlarından Şahinbey, Özdemirbey, Karayılan gibi birçok halk kahramanın tanıtımı yapılıyor.

Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yaptığı yazılı açıklamada, eski bir kilise olan binanın yapımının 1860'lı yıllara dayandığını belirtti.

Yapımında Napolyon Bonaparte'nin maddi destek gönderdiği yönünde bilgiler bulunduğunu ifade eden Güzelbey, binaya, öğretmen evi olarak kullanıldığı 1970'li yıllarda müdahaleler yapıldığını vurguladı. Buna bağlı olarak binanın tarihi özelliğinin kısmen bozulduğuna işaret eden Güzelbey, şunları kaydetti:

"Binanın hiçbir şekilde restorasyon işine girmeden, Gaziantep halkına bir kültür merkezi olarak kazandırmak için harekete geçtik. Binanın aslını bozmadan yapılan düzenlemeyle binayı kültür merkezi olarak kente kazandırdık. Merkezde Türkiye'de ilk defa yapılan 3D tekniğiyle, Antep savunmasının kahramanlarını, Antep savaşının anlatıldığı kısa bir canlandırmayı ile Atatürk animatik robotunu görme imkanı olacak."

Projenin benzerini bir ABD gezisinde Başkanlar Müzesi'nde gördüğünü aktaran Güzelbey, kendilerinin de Atatürk için böyle bir çalışmayı hayata geçirdiklerini vurguladı. - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kendirli Kilisesi, Kültür Merkezi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement