Kent Konseyleri Birliği'nden 81 başkana uyarı - Son Dakika
Yerel

Kent Konseyleri Birliği'nden 81 başkana uyarı

Kent Konseyleri Birliği\'nden 81 başkana uyarı

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Sabri Dişli, 81 belediye başkanına, kent konseylerinin biran önce kurulması yönünde çağrı yapıldı

23.04.2014 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kent Konseyleri Birliği 5'inci Dönem Başkanı Yusuf Sabri Dişli, tüm illerde 30 mart yerel seçimlerinin ardından kurulması gereken Kent Konseyleri hakkında yeni seçilen belediye başkanlarına birer yazı gönderdi. Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanlığı'nı da yürüten Dişli'nin, 80 vilayetin belediye başkanlarının yanı sıra Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'e de gönderdiği yazıda, belediye başkanlığı görevine seçilmesi nedeniyle tebrik ve başarı dileklerinin ardından birlik olarak taleplerini iletti.

DİŞLİ TARAFINDAN BAŞKANLARA GÖNDERİLEN ÇAĞRI METNİ

Belediye Kanunu'nun Kent Konseyi başlığı altındaki maddeleri hatırlatan Yusuf Sabri Dişli, özetle şu çağrıyı yaptı: "Belediye Kanunu'nun 76. maddesinde ayrıca 'Belediyeler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, sendikaların, noterlerin, varsa üniversitelerin, ilgili sivil toplum örgütlerinin, siyasî partilerin, kamu kurum ve kuruluşlarının ve mahalle muhtarlarının temsilcileri ile diğer ilgililerin katılımıyla oluşan kent konseyinin faaliyetlerinin etkili ve verimli yürütülmesi konusunda yardım ve destek sağlar.' denilmektedir. Dolayısıyla kent konseylerinin etkili ve verimli bir biçimde çalışabilmesi için belediye başkanlarımızın yardım ve destekleri hayati önem taşımaktadır. Ülkemizdeki kent konseylerinin karşılıklı deneyim paylaşımında bulunmaları ve ortak kentsel sorunların çözümüne yönelik iyi uygulamaların yaygınlaştırılması amacıyla oluşturulan bir iletişim ve işbirliği ağı olan Türkiye Kent Konseyleri Birliği, tüm Türkiye'de kent konseylerinin ilgili mevzuata uygun olarak zamanında ve tüm kentsel aktörleri kapsayacak şekilde teşekkül ettirilmesine büyük önem vermektedir. Birliğimiz bu amaçla, ihtiyaç halinde kent konseylerimize hukuki ve teknik destek sağlamaktadır. Kent konseyinin teşekkül ettirilmesine ilişkin sürecin en kısa zamanda tarafınızca başlatılması ve kent konseyince yürütülecek tüm çalışmalarda belediyenizce güçlü bir biçimde destek sağlanması dileğiyle keyfiyeti bilgilerinize arz ederim."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kent Konseyleri Birliği'nden 81 başkana uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement