Kentsel Dönüşümde 250 Kişiye İstihdam - Son Dakika
Yerel

Kentsel Dönüşümde 250 Kişiye İstihdam

Kentsel Dönüşümde 250 Kişiye İstihdam

Derya Park, Batmanda kapsamlı yaşam alanı projesini hayata geçirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

12.11.2014 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Merkez Belde Mahallesi, TPAO. Bulvarında inşaatı sürdürülen devasa site, 20 dönüm alan üzerinde yükselecek. Site, 6 blok ve 326 daireden oluşacak.

Derya Park Batman projesi, insanların rahatlığını ve konforunu düşünerek, yaşamsal olarak her türlü donanımı profesyonelce sağlayan İstanbul'daki 5 projeden sonra, Batmanda uygulamaya soktuğu ilk projenin ismi olduğu belirtildi.

250 KİŞİYE İSTİHDAM KAPISI OLDU

Sadece kaba inşaat bölümünde 200 ve diğer münferit alanlarda 50 çalışanla beraber tümü Batmanlı olmak üzere toplam 250 kişiye istihdam sağlayan Derya Park Batman Projesi, geçtiğimiz HJaziran ayından beri çalışmalarına devam ediyor.

Proje, İlimizdeki en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmasını oluşturuyor. Daha önce Belediye evleri diye tabir edilen konutların kentsel dönüşümü kapsamında devasa bir site haline gelecek.

20 ayrı ticari üniteden oluşan sitede bulunan 326 adet dairenin yarısını 4+1, diğer yarısını da 3+1 tipi daireler oluşturacak.

BATMANIN ÖRNEK YAŞAM ALANI OLACAK

Derya Park proje ortaklarından inşaat Mühendisi Mehmet Arslan, projede en önemli unsurun insan rahatlığı ve konforu olduğunu belirtti.

Arslan, "Önce burada yaşayacak insanların rahatlığı ve konforunu dikkate alarak işe başladık. Bizim için çok önemli 3 ana madde mevcuttur; insan, güvenlik, can ve mal emniyetidir. Oluşturacağımız ticari ünitelerimizde 33 bağımsız iş yeri mevcut olup, sitenin etrafında konut sahiplerinin ihtiyaçlarını düşünerek 50 metre kareden 1.800 metre kareye kadar çıkan ticari üniteler dizayn ediyoruz. Her daire içerisinde ankastre mutfak, klima, banyo-mutfak dolapları, asma tavan, PVC doğrama, ısıcam, kiler dolapları gibi daha birçok özelliği barındıran iç estetik dizaynını oluşturuyoruz. Ayrıca, hem yaya ve hem de araçların güvenli giriş yapabilecekleri ve tek giriş-çıkışı olan, kapalı otopark inşa ettiğimiz gibi, asansörler zemindeki otoparka kadar inebilecek şekilde tasarlanmıştır" dedi.

13 DÖNÜM YEŞİL ALANA AYRILDI

Batmanın yeşil alan eksikliğinin de göz önünde bulundurulduğu ve vatandaşların rahatça nefes alabilecek yeşil alanların sitede oluşturulduğunu belirten Arslan, "13 bin metrekarelik yeşil alanda, çocuklar hiç trafiğe maruz kalmadan yaşama imkânı bulacaklar. Bunun yanında, 3 ila 7 ve yukarı yaştaki çocuklar için ayrı çocuk kapalı oyun alanları, bayan ve erkekler için ayrı kapalı spor alanları, bir taziye evi, bir mescit inşa edilecektir. Sitemizin altına inşa edeceğimiz kapalı otoparkımız 422 araç kapasiteli olup, bunun yanında ev halkının rahatlıkla komşularıyla oturup sohbet edeceği, kadın-erkek ayrı oturma alanları ve bahçeler oluşturarak, Batmandaki vatandaşlara rahat ve konforlu bir yaşam merkezi oluşturmak içi tüm enerjimizi sarf etmekteyiz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kentsel Dönüşümde 250 Kişiye İstihdam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement