Kenya Devlet Başkanı Kenyatta'nın UCM'deki Davası Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Kenya Devlet Başkanı Kenyatta'nın UCM'deki Davası Ertelendi

İnsanlığa karşı suç işlediği iddiasıyla UCM'de hakim karşısına çıkması planlanan Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta'nın mahkemesinin ertelendiği öğrenildi.

19.09.2014 19:40  Güncelleme: 20:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsanlığa karşı suç işlediği iddiasıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) 7 Ekim'de hakim karşısına çıkması planlanan Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta'nın mahkemesinin ertelendiği bildirildi.

Hollanda'nın Lahey kentindeki UCM, Kenyatta'nın söz konusu tarihteki mahkemesinin ertelendiğini açıkladı. Erteleme kararı, mahkemenin başsavcısı Fatou Bensouda'nın, Kenya yönetiminin UCM ile yeterli işbirliği yapmaması ve ilgili ülkenin makamlarından istenilen delillerin henüz UCM'ye ulaştırılmadığı gerekçesiyle davayı süresiz erteleme talebi üzerine alındı. Dava, farklı sebeplerle daha önce de birkaç kez ertelenmişti.

Kenyatta, 2007 ile 2008 arasında Kenya'da yaşanan şiddet olaylarında rolü olduğu ve bu kapsamda insanlığa karşı suç işlediği iddiasıyla yargılanacaktı. Mahkemeye çıkması halinde Kenyatta, UCM'nin kuruluşundan bu yana görevi başındayken yargıladığı ilk devlet başkanı olacak.

Benzer suçlardan yargılanan Kenya Başkan Yardımcısı William Ruto'nun mahkemesi ise UCM'de devam ediyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kenya Devlet Başkanı Kenyatta'nın UCM'deki Davası Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement