Kepez Belediyesinden, Bedensel Engellilere Yönelik Çalışma - Son Dakika
Yerel

Kepez Belediyesinden, Bedensel Engellilere Yönelik Çalışma

Kepez Belediyesi, bedensel engelli bireylerin belediye hizmet binasını rahat kullanabilmeleri için engelli asansörü ile hissedilebilir zeminli yol çalışması yaptı.

15.11.2014 12:13  Güncelleme: 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediyesi, bedensel engelli bireylerin belediye hizmet binasını rahat  kullanabilmeleri için engelli asansörü ile hissedilebilir zeminli yol çalışması yaptı.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye girişine ortopedik engellilere yönelik engelli asansörü yapıldı. Belediye giriş kapısında engelli ve yaşlılar için yardım çağrı noktası oluşturuldu. Engelli ve yaşlı bireyler, yardım çağrı noktasındaki düğmeye bastıklarında halkla ilişkiler personelinin yardımını alabilecekler.

Görme engelli bireylerin güvenli şekilde gidecekleri istikamette yönlendirilmeleri amacıyla belediye girişine ve giriş koridoruna sarı renkli hissedilebilir kılavuz izli görme engelli bandı döşendi. Görme engelli bireylerin güvenli şekilde durmalarını veya yön değiştirmelerini sağlamak amacıyla asansör önlerine ve koridordaki kavşaklara hissedilebilir zeminli görme engelli uyarı levhaları bandı konuldu.

Merdivenlerdeki küpeştelere ise görme engellileri bilgilendirmek için Braille alfabeli alüminyum kabartma levha monte edildi. Görme engelli bireyler, Latin ve Braille alfabeli kabartma harita ve kat planı ile bulundukları yer ile ilgili bilgilendirilecekler.

Belediye giriş kapısındaki engelli asansörünü kullanan ilk kişi de bedensel engelli Hüseyin Yaman oldu. Yaman, belediye binasına engelsiz şekilde gelip gidebilmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de engelli asansörünün ilk kez kullanımını izledi. Tütüncü, yaptığı açıklamada, belediyeciliğin insanların hayatlarını kolaylaştırma, yaşam şartlarını iyileştirme sanatı olduğunu söyledi.

Her sosyal grubun ihtiyaçlarını tespit edip, o ihtiyaçlara cevap vermek için çalıştıklarını anlatan Tütüncü, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz dönemde engelli vatandaşlarımızın hem hayatlarını kolaylaştıracak hem de onların toplumsal yaşamın içerisinde daha rahat bulunabilmelerini sağlayacak çeşitli sosyal projeler uyguladık. Engellilerle engelsizler arasındaki duvarları kaldırmaya dönük Engeliniz Engelimizdir Projemiz geçtiğimiz dönemde çok dikkati çeken, fayda sağlayan bir sosyal proje oldu. Bu dönemde Engeliniz Engelimizdir Projesi'ni sürdürerek, engelsiz vatandaşlarımızla engelli kardeşlerimiz arasındaki sevgi bağını kuvvetlendireceğiz, sevgi köprülerini güçlendireceğiz."

Belediye binasını da engelsiz hale dönüştürdüklerine işaret eden Tütüncü, artık engelli vatandaşların belediyedeki işlerini kolay bir şekilde yapabileceklerini bildirdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kepez Belediyesinden, Bedensel Engellilere Yönelik Çalışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement