Kepez Belediyesinden Okullara Bilişim Sınıfı - Son Dakika
Yerel

Kepez Belediyesinden Okullara Bilişim Sınıfı

Kepez Belediyesi, eğitimdeki eşitsizliği gidermek amacıyla bilgisayar kullanımının az olduğu mahallelerdeki okullarda, bilişim sınıfı açarak, öğrencileri bilgisayar ve internetle buluşturacak.

31.03.2015 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediyesi, eğitimdeki eşitsizliği gidermek amacıyla bilgisayar kullanımının az olduğu mahallelerdeki okullarda, bilişim sınıfı açarak, öğrencileri bilgisayar ve internetle buluşturacak.

Okulların ihtiyaçlarını karşılayan Kepez Belediyesi, eğitimdeki eşitsizliği gidermeye dönük çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Ders takviyesinin yapıldığı etüt merkezleri açan Kepez Belediyesi, evinde bilgisayarı olmayan öğrenciler için de okullarda bilişim sınıfı oluşturuyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı açıklamada, okullarda bilişim sınıfları açarak, öğrencileri bilgisayar ve internetle buluşturacaklarını bilirdi. Tütüncü, bilişim sınıfı ile öğrencilerin çağın sunduğu teknolojik imkanları kullanarak kendilerini geliştirebilme, yetiştirebilme ve geleceğe taşıyabilme olanağı bulacağını belirtti.

Bilişim sınıflarını, bilgisayar kullanımının az olduğu mahallelerdeki okullarda açacaklarını kaydeden Tütüncü, "Merkezden uzak mahallelerimizdeki öğrencilerimiz, merkezdeki öğrencilerimiz gibi bilgi işlem teknolojilerine, imkanlarına çok sık kavuşamıyorlar. Aradaki eşitsizliği gidermek anlamında bilişim sınıfı projemizi başlatıyoruz" dedi.

Mayıs ayından itibaren okulları bilgi işlem sınıfları ile buluşturacaklarını vurgulayan Başkan Hakan Tütüncü, ilk etapta Hüsnü Karakaş Mahallesi'ndeki Şehit Kahraman Çelikbaş, Habibler Mahallesi'ndeki Şehit Serhat Genç ve Varsak Altıayak Mahallesi'ndeki Şehit Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut okullarında, bilgi işlem sınıfı açacaklarını duyurdu.

Okulların talepleri doğrultusunda ve ihtiyaca göre bilgi işlem sınıflarının sayısını artıracaklarının bildiren Başkan Tütüncü, 15 bilgisayarın yer alacağı bilişim sınıfların masa, sandalye gibi tüm mobilyalarını da karşılayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kepez Belediyesinden Okullara Bilişim Sınıfı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement