Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı Açıldı

Yahudiler için yılbaşı kabul edilen "Roş Aşana" tatili sebebiyle 4 gün önce kapatılan Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı açıldı.

28.09.2014 11:47

İsrail'in, Yahudiler için yılbaşı kabul edilen "Roş Aşana" tatili sebebiyle 4 gün önce geçişe kapattığı Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı açtığı bildirildi.

Filistin ve İsrail arasındaki Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı Müdürü Munir el-Galban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in, Yahudi takviminde yılbaşı günü olarak kutlanan Roş Aşana bayramı nedeniyle 4 gündür kapalı tuttuğu Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı ticari mal geçişi için bu sabah açtığını ifade etti.

Sınır kapısının açılmasıyla "70'i insani yardım malzemesi, 310'u akaryakıt ve çeşitli ürünler taşıyan toplam 380 tırın Gazze'ye giriş yaptığını" ifade eden Galban, Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nda Gazze'ye yönelik 51 gün devam saldırılar sürecindeki hareketliliğin 26 Ağustos'ta İsrail ile Filistinli gruplar arasında yapılan ateşkesten sonra değişmediğini kaydetti.

Galban, Gazze'nin ekonomik ve insani taleplerinin yerine getirilmesi için günlük 700 tırın geçiş yapması gerektiğini ancak İsrail'in 300 ila 400 tırın geçişine izin verdiğini vurguladı.

İsrail, Yahudiler için yılbaşı sayılan Roş Aşana tatili gerekçesiyle geçen Perşembe'den bu yana kapatmıştı. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement