Keşan'da Keşif ve Bilirkişi İncelemesi - Son Dakika
Yerel

Keşan'da Keşif ve Bilirkişi İncelemesi

Keşan\'da Keşif ve Bilirkişi İncelemesi

EDİRNE (İHA) – Edirne’nin Keşan ilçesinde belediyenin talebi üzerine, yaklaşık 105 hektar tarım arazisinin, amaç dışı kullanımına yönelik Bakanlık Olur’unun iptali için TEMA Vakfı tarafından açılan davada keşif ve bilirkişi incelemesi yapıldı.

15.07.2016 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE (İHA) – Edirne'nin Keşan ilçesinde belediyenin talebi üzerine, yaklaşık 105 hektar tarım arazisinin, amaç dışı kullanımına yönelik Bakanlık Olur'unun iptali için TEMA Vakfı tarafından açılan davada keşif ve bilirkişi incelemesi yapıldı.

Edirne'nin verimli tarım arazilerinin korunması için açılan davanın keşfine TEMA Vakfı adına katılan, Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, "Sanayi alanı ve konut dışı kentsel çalışma alanı olarak kullanılmak istenen araziler, mutlak tarım alanı ve özel ürün alanıdır. Alan, yöreye mahsus tarımda münavebeli olarak bütün ürünlerin üretimine uygundur. Ayrıca, genel olarak eğim yüzde 5-6, toprak derinliği 60 santimetre ve üzerinde olup, çoraklık, kirlilik, taşlılık gibi bir olumsuzluk bulunmamaktadır ve saha kadimden beri tarım amaçlı kullanılmaktadır" dedi.

Türkiye'de tarım arazilerinin 2001 yılında 26,4 milyon hektar iken, 2014 yılında 24 milyon hektara gerilediğini ve 13 yılda 2,4 milyon hektar tarım arazisinin kaybedildiğini hatırlatan Çoğal, TEMA Vakfı olarak, gıda güvenliği adına, verimli toprakların korunması için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keşan'da Keşif ve Bilirkişi İncelemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement