Keşan Kaymakamı Dınkırcı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Keşan Kaymakamı Dınkırcı Açıklaması

Keşan Kaymakamı Dınkırcı Açıklaması

Keşan Kaymakamı Dınkırcı: "İlçede, hava kirliliğinin de içinde bulunduğu nedenlerden dolayı yılda 2,5 milyon lira sağlık harcaması yapılıyor"

21.10.2014 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, "İlçede, hava kirliliğinin de içinde bulunduğu nedenlerden dolayı yılda 2,5 milyon lira sağlık harcaması yapılıyor" dedi.

Dınkırcı, ilçeye doğalgaz getirilmesi için Aşağı Zaferiye Mahallesi'nde yapılan toplantıda, ilçede kış aylarında ciddi şekilde hava kirliliği yaşandığını söyledi.

İnsan sağlığının parayla ölçülemeyeceğini belirten Dınkırcı, şöyle konuştu:

"Keşan'a doğalgaz getirilebilmesi için 4 bin 500 kişinin abone olması gerekiyor. Marmara Bölgesi'nde 31 alanda yapılan ölçümlerde en kötü hava kirliliği Keşan'da görüldü. Önümüzde büyük bir fırsat ve şans var. Daha önce 18 bin olması gereken abone sayısı 4 bin 500'e çekildi. 335 TL çok büyük bir meblağ değil. Günde bir paket sigara parası. Keşan'da yılda 2,5 milyon lira hava kirliliğinin de içinde olduğu nedenlerden dolayı sağlığa harcıyoruz. Parayı da geçiyoruz, insan sağlığı para ile ölçülmez."

Dınkırcı, Keşan'ın önündeki 300 ilçenin yüzde 60 abonelik sayısına ulaştığını, ilçenin de bu şansı değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Doğalgazın sadece insan ve çevre sağlığını etkileyen bir konu olmadığını, aynı zamanda bölgenin kalkınmasını da sağlayacağını aktaran Dınkırcı, "Bölgeye Gıda ve Tarım Organize Sanayi Bölgesi geliyor. Yatırımcının da gelebilmesi için enerji maliyetlerinin düşmesi lazım. Bunun yöntemi doğalgaz" diye konuştu. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Keşan Kaymakamı Dınkırcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement