Keşan ve Mecidiye Beldesi'nin Dallık Şenlikleri Neşeli Geçti - Son Dakika
Yerel

Keşan ve Mecidiye Beldesi'nin Dallık Şenlikleri Neşeli Geçti

Keşan ve Mecidiye Beldesi\'nin Dallık Şenlikleri Neşeli Geçti

Edirne'nin Keşan ilçesinde, Keşan Belediyesi ve Keşan'a bağlı Mecidiye Beldesi tarafından gerçekleştirilen dallık şenlikleri, neşe içersinde geçti.

14.05.2013 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'nin Keşan ilçesinde, Keşan Belediyesi ve Keşan'a bağlı Mecidiye Beldesi tarafından gerçekleştirilen dallık şenlikleri, neşe içersinde geçti.

Keşan Belediyesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Dallık Şenliği", Kılıçköy Korusu'nda yapıldı. Çok sayıda vatandaşın katılım gösterdiği Dallık Şenliği'nde, Keşan Belediyesi'nce hazırlanan misafir çadırına Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Engin Sakallıoğlu,CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, belediye meclis üyeleri ve eşleri katıldı. Özcan, geleneksel olarak kutlanan Dallık Şenlikleri'nin bu yıl da düzenlendiğini belirterek katılan tüm konuklara teşekkür etti.

MECİDİYE DALLIĞI

Mecidiye Beldesi'ndeki Dallık Şenliği de dün yapıldı. Belde halkı ve çevre köyler ile ilçelerden gelen piknik severler mangal keyfini çıkarırken, davulların saatlerce hiç durmadan çaldığı dallıkta alışık görüntülerden fazla sahneler yaşandı. Bu yılki dallığın, geçen yıllara oranla daha sakin olduğu gözlendi. Mecidiye Belediyesi bünyesinde yapılan Dallık Şenliği'ne Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Tamer Ünüvar Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Engin Sakallıoğlu, çevre köy muhtarları katıldı.

ÇINAR: "KÖY BİLE OLSAK GELENEĞİMİZ DEVAM EDECEK"

Mecidiye Belediye Başkan Recep Çınar, bu yıl 15'incisini düzenledikleri Dallık Şenliği'nin yine vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılandığını dile getirerek, "15 yıl nasıl olduysa, Mecidiye, köy bile olsa bu geleneğimiz devam edecek. Şenliklerde, her türlü tedbirimizi aldık. İlçe Jandarma Komutanlığımız da olası olaylara karşı gereken önlemlerini aldılar. Bu şenliğimize katılan herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

(TB)

14.05.2013 18: 56: 39

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keşan ve Mecidiye Beldesi'nin Dallık Şenlikleri Neşeli Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement