"KESK'li Tutuklular Serbest Bırakılsın" - Son Dakika
Yerel

"KESK'li Tutuklular Serbest Bırakılsın"

"KESK\'li Tutuklular Serbest Bırakılsın"

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Tutuklu üyelerinin derhal serbest bırakılmasını istedi.

24.04.2014 16:41

Kesk Batman Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Yurtsever, Kesk’e bağlı üyelerin halen tutuklu olduklarını ve kamu çalışanlarının derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade etti. 

Yurtsever, açıklamasında “AKP iktidarı her dönem yeni bir ‘düşman’ icat ederek bir yandan mağdurları oynayıp kitle tabanını korumaya, genişletmeye çalışırken bir yandan da yeni saldırı dalgalarına meşru zemin oluşturmak istemektedir.

Çağdışı gerici 4+4+4’e karşı çıktığımız, parasız, bilimsel, demokratik, anadilinde eğitim talep etiğimiz için ‘terörist’ ilan edildik.

657 sayılı DMK’da değişikliklerin gündeme getirildiği bir süreçte, KESK olarak iş güvencemizden taviz vermeyeceğimizi, sendikal hak ve özgürlüklerimizin daha da daraltılmasına izin vermeyeceğimizi söylediğimiz için ‘eş zamanlı’ operasyonlarla sindirilmeye çalışıldık. 

Halen çeşitli cezaevlerinde 21 KESK’li hukuksuz ve keyfi şekilde tutulmaktadır. Başta cezai kovuşturma olmak üzere çeşitli gerekçelerle yönetici ve üyelerimiz açığa alınmakta, sürgün edilmekte ya da haklarında soruşturma açılmaktadır.

Gerek Bakanlıklar ve gerekse yereldeki idareciler kendilerini hem savcı hem mahkeme yerine koymaktadır.

Herhangi bir üyemiz hakkında savcılık ya da mahkemeler tarafından bir dava açılması açığa alınma için yeterli görülmektedir” dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'KESK'li Tutuklular Serbest Bırakılsın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement