Kesk: Lice'de Halka Ateş Emri Verenler Hakkında Derhal Soruşturma Açılmalı - Son Dakika
Güncel

Kesk: Lice'de Halka Ateş Emri Verenler Hakkında Derhal Soruşturma Açılmalı

KESK, Lice'deki heykel olayına ilişkin, "Lice'de heykel bahane edilerek gerçekleştirilen askeri müdahale iki insanımızın yaşamını yitirmesine, bir gencimizin hala yaşam mücadelesi vermesine neden olmuş, süreci zorlamış ve güven ortamını zehirlemiştir.

21.08.2014 10:12

KESK, Lice'deki heykel olayına ilişkin, "Lice'de heykel bahane edilerek gerçekleştirilen askeri müdahale iki insanımızın yaşamını yitirmesine, bir gencimizin hala yaşam mücadelesi vermesine neden olmuş, süreci zorlamış ve güven ortamını zehirlemiştir. Halka ateş emri veren yetkililer hakkında derhal soruşturma açılmalı, olay açıklığa kavuşturulmalı, suç işleyenler yargılanmalıdır" ifadelerini kullandı.

KESK'ten yapılan açıklamada, son bir yıldır gençlerin ölümüyle sonuçlanan, güvenlik güçlerinin bu tip saldırılarının özellikle Lice'de yoğunlaşmasının dikkat çekici olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"Çözüm, barış ve müzakere sürecine ilişkin son günlerde karşılıklı yoğun mesaj ve temennilere rağmen Lice'de heykel bahane edilerek gerçekleştirilen askeri müdahale iki insanımızın yaşamını yitirmesine, bir gencimizin hala yaşam mücadelesi vermesine neden olmuş, süreci zorlamış ve güven ortamını zehirlemiştir. Sorunu diyalog ve sağduyu ile çözmek yerine, gerçek mermiler kullanılarak, halkın üzerine ateş açılması, suretiyle kan dökülmesi, başlı başına sürecin dinamitlenmesine yol açabilir. Yeniden çatışmalı bir döneme girilmesine neden olabilir. Hükümetin provokasyon aramasına gerek yoktur. Sorunlara bu mantık ve yöntemle yaklaşılmasının kendisi provokasyondur. Çatışmasızlık ortamının devamı için, adil ve onurlu bir barış için herkes sağduyulu davranmalı, hükümet güvenlik eksenli politikalardan vazgeçmelidir. Yaşamını yitiren vatandaşlarımızın ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyor, halka yönelik bu saldırıyı kınıyoruz.Halka ateş emri veren yetkililer hakkında derhal soruşturma açılmalı, olay açıklığa kavuşturulmalı, suç işleyenler yargılanmalıdır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kesk: Lice'de Halka Ateş Emri Verenler Hakkında Derhal Soruşturma Açılmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement