KESK, Tutuklu Üyelerinin Serbest Bırakılmasını İstedi - Son Dakika
Güncel

KESK, Tutuklu Üyelerinin Serbest Bırakılmasını İstedi

Kesk Antalya Şubeler Platformu, KESK'li tutuklular serbest bırakılsın talebiyle basın açıklaması yaptı.

18.04.2014 20:00  Güncelleme: 20:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kesk Antalya Şubeler Platformu 'KESK'li tutuklular serbest bırakılsın' talebiyle basın açıklaması yaptı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) üye bir grup Kalekapısı karşısındaki Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yaptı. KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar yaptığı açıklamada, "Halen çeşitli cezaevlerinde 21 KESK'li hukuksuz ve keyfi şekilde tutulmaktadır. Tutukluluk ancak mahkeme-hakimlik kararıyla kurulabileceği gibi mahkeme-hakimlik kararıyla kaldırılır. Ancak gelinen somut aşamada KESK üye ve yöneticilerine yönelik sindirme operasyonlarında hiçbir hukuki dayanağı olmayan şeklen mahkeme kararlarıyla üyelerimiz aylarca, yıllarca tutuklu kalmaktadırlar. Halen bu uygulamalarla onlarca üyemiz tecrit hücrelerinde haksız olarak tutulmaktadır" dedi.

ÜYELERİMİZ HALA TUTUKLU

Mustafa Ayar, gayri-hukuki olarak belirttiği bu uygulamalar sonucu üyelerinin anayasal güvence altında bulunan sendikal haklarını kullanamamakta, düşünce, ifade özgürlükleri ve kişi güvenliklernini tehdit ve ihlal edidiğini söyledi. Ayar, "Hrant Dink cinayeti sanıklarından tecavüzcülere, Malatya Zirve Yayınevi sanıklarından İbrahim Şahinlere, Veli Küçüklere, Alpaslan Arslanlara kamuoyunda halka karşı suç işleyen kontrgerilla ve çete faaliyeti yürütenler birer birer serbest bırakılırken yönetici ve üyelerimiz hala tutukludur" dedi.

TUTUKLULAR SERBEST BIRAKILSIN

KESK olarak tutuklu üyeleri serbest kalıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceklerini aktaran Mustafa Ayar, "Tek suçları sendikal hak ve özgürlükler, barış ve demokrasi mücadelesi vermek olan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Artık siyasal amaçlarla yapılan operasyonlara ve açılan davalara son verilmelidir" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından grup bir süre slogan attıktan sonra dağıldı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KESK, Tutuklu Üyelerinin Serbest Bırakılmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement