Ketem'de Dijital Mamografi Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Ketem'de Dijital Mamografi Hizmete Girdi

Ketem\'de Dijital Mamografi Hizmete Girdi

Elbistan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) alınan ve meme kanseri görüntülemesinde son teknolojinin kullanılmasına olanak sağlayan dijital mamografi cihazı hizmete girdi.

17.07.2014 09:59

Elbistan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) alınan ve meme kanseri görüntülemesinde son teknolojinin kullanılmasına olanak sağlayan dijital mamografi cihazı hizmete girdi.

Radyasyon oranını düşürmesi, teknolojik yapısı sayesinde daha az belirgin olan kanser bulgularının gözden kaçmasını da engelleme özelliği bulunan dijital mamografi, bayanlarda meme kanserini saptamada standart mamografiye göre daha başarılı bir tarama sistemi olarak adlandırılıyor.

Dijital mamografi cihazının hizmete girmesine ilişkin olarak açıklama yapan Elbistan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Sorumlu Hekimi Dr. Didem Erdoğan, bayanların anlaşmalı kurumlarda mamografi çektirme zorunluluğunun ortadan kalktığını söyledi. Erdoğan, şu bilgileri aktardı:

"Mamografi meme kanserinin teşhisi açısından önemli veriler sunmaktadır. Merkezimize alınan dijital mamografi cihazımızın kurulumu tamamlanmış ve hizmete girmiş olup; bu sayede artık bayanlar anlaşmalı kurumlara gitmek yerine, mamografi çekimlerini merkezimizde yaptırabilecektir. Mamografi cihazımız dijital ve son teknolojidir. Ayrıca gelişmiş görüntü özelliklerine sahip olmakla birlikte diğer manuel cihazlar gibi ağrı hissi vermemektedir. Çekimlerimiz ise bayan radyoloji teknisyenleri tarafından yapılmaktadır. 40 ile 69 yaş aralığındaki tüm bayanları ücretsiz mamografi kontrollerini yaptırmak üzere, 2 Nolu ASM'de yer alan KETEM'e bekliyoruz."

KETEM'de verilen hizmetlere ilişkin de konuşan Dr. Didem Erdoğan, "Ayrıca merkezimizde 30 ile 69 yaş arası kadınlara yönelik rahim ağzı kanseri taramaları, 40 ile 69 yaş arası kadınlara yönelik meme kanseri taramaları ve 50 ile 70 yaş arası hem kadın hem erkeklere yönelik bağırsak kanseri taramalarımız ücretsiz olarak devam etmektedir. Sosyal güvencesi olsun ya da olmasın ilgili yaş gruplarındaki vatandaşlarımız tüm bu hizmetlerden ücretsiz olarak faydalanabilirler" ifadelerini kullandı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ketem'de Dijital Mamografi Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement