Kik Dışişleri Bakanları Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Kik Dışişleri Bakanları Toplantısı

Körfez İşbirliği Konseyi Dışişleri Bakanları toplantısı Doha'da başladı.

25.11.2014 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katar'ın başkenti Doha'da Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Zirvesi için hazırlık niteliğindeki dışişleri bakanları toplantısı başladı.

Katar resmi haber ajansı QNA'da yer alan habere göre, 9-10 Aralık'ta 35'incisi yapılacak Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Zirvesi için hazırlık niteliğindeki 133. KİK Dışişleri Bakanları Toplantısı Katar Dışişleri Bakanı Halid Muhammed el-Atiyye'nin başkanlığında başkent Doha'da başladı.

Atıyye, toplantının açılış konuşmasında KİK ülkelerinin hedeflerine ulaşmak, bölgedeki meselelerde birbirlerine destek olunması için aralarındaki ilişkinin güçlenmesi yönündeki temennisi dile getirerek, "Gözler, bölgede yaşanan olaylar nedeniyle önem arz eden bakanlar kurulu zirvesinde olacak. Bu nedenle aklı selim davranmalı, konseyin kapsamında daha fazla başarıya ulaşmamış için daha fazla çalışmalıyız" dedi.

Açılış konuşmasının ardından kapalı oturumlara geçildi.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'in Katar'dan büyükelçilerini çekmesiyle KİK üyeleri arasında başlayan krizin sonlanmasına neden olan anlaşmanın yapıldığı Riyad zirvesinde, 11 Kasım'da yapılması planlanan KİK hazırlık toplantısı 25 Kasım'a ertelenmişti. - Doha

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kik Dışişleri Bakanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement