Kılıçdaroğlu: Bu Kez Kedi Trafoya Girmeyecek, Başka Bir Şey Olacak - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Bu Kez Kedi Trafoya Girmeyecek, Başka Bir Şey Olacak

Kılıçdaroğlu: Bu Kez Kedi Trafoya Girmeyecek, Başka Bir Şey Olacak

Kılıçdaroğlu, "Siz bir haber ajansını yasaklıyorsanız seçim sandıklarının bulunduğu ortama girmesin diyorsanız o zaman orada bazı numaralar çekiyorsunuz demektir." dedi.

09.08.2014 16:44  Güncelleme: 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Siz bir haber ajansını yasaklıyorsanız seçim sandıklarının bulunduğu ortama 'girmesin' diyorsanız o zaman orada bazı numaralar çekiyorsunuz demektir. Seçimin şeffaflığına gölge düşürüyor. Herhalde bu kez kedi trafoya girmeyecek, başka bir şey olacak" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul turunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ABD'nin IŞİD'e hava saldırısına ilişkin soruya CHP Genel Başkanı şöyle dedi:

"49 vatandaşımızı rehin aldığını da biliyoruz. Musul Başkonsolosluğu önündeki Türk bayrağını indirdiğini de biliyoruz. Dolayısıyla terör dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde kabul edilemez. Teröre karşı ortak tepki vermek durumundayız. Ama hükümet teröre karşı IŞİD terörüne karşı özellikle bir tepki vermiyor, vermek de istemiyor. Çünkü IŞİD'in elindeki silahları zaten Erdoğan gönderdi, kendi silahlarını gönderdi. IŞİD aldı bizim konsoloslukta çalışan memurlarımızı rehin aldı. Bu tabloyu da bütün yurttaşlarımın görmesini isterim."

-"O ZAMAN ORADA BAZI NUMARALAR ÇEKİYORSUNUZ DEMEKTİR"-

" Cihan Haber Ajansı'nın sandık başında engelleneceği söyleniyor, ne diyorsunuz?" sorusuna da CHP Genel Başkanı, "Bir haber ajansının seçim sonuçlarını izlemesi kadar doğal bir şey olamaz ama siz bir haber ajansını yasaklıyorsanız, seçim sandıklarının bulunduğu ortama 'girmesin' diyorsanız o zaman orada bazı numaralar çekiyorsunuz demektir. Biz görüşü ne olursa olsun bir haber ajansının zaten tek görevi vardır, toplumu aydınlatmak, bilgi alıp suratle topluma aktarmaktır. Ama siz bir haber ajansını özellikle yasaklamaya kalkarsanız bu doğru değildir. Ona tepki vermemiz lazım. Sadece CHP olarak bizim değil toplumun tüm dinamik unsurlarının, sendikaların, sivil toplum örgütlerinin, odaların tepki vermesi gerekiyor. Biz doğru haber almak istiyoruz. Doğru haberi de değişik kanallardan alabiliriz. Haber ajansları da zaten topluma haber taşıyan kuruluşlardır. Onlar haberde yorum yapmazlar. Eğer bir ülkede siyasal iktidar haber ajansını yasaklamaya kalkıyorsa orada demokrasiden söz etmek mümkün değildir" dedi.

CHP Genel Başkanı, "Elbette seçimin şeffaflığına gölge düşürüyor. Zaten amaçta o. Herhalde bu kez kedi trafoya girmeyecek, başka bir şey olacak herhalde, görünen tablo o" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Bu Kez Kedi Trafoya Girmeyecek, Başka Bir Şey Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement