Kilis'te Ahilik Kutlamaları İptal Edildi - Son Dakika
Yerel

Kilis'te Ahilik Kutlamaları İptal Edildi

Kilis\'te Ahilik Kutlamaları İptal Edildi

Kilis Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ömer Sevengül, 18 Ocaktan bu yana Kilis’te yaşanan olaylardan dolayı Ahilik kutlamaları iptal edildiğini söyledi.

24.05.2016 13:39

Kilis Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ömer Sevengül, 18 Ocaktan bu yana Kilis'te yaşanan olaylardan dolayı Ahilik kutlamaları iptal edildiğini söyledi.

KESOB Başkanı Ömer Sevengül, yaptığı açıklamada, Ahilik birlik, beraberlik, dayanışma, kardeşlik ve son dönemlerde yaşanan zorluklar karşısında metanetli olarak durabilmek olduğunu ifade etti. Yaşananlar nedeniyle kutlamaların iptal edildiğini duyuran Sevngül, "Kilis her zaman devletini ve milletini seven, çekinmeden canını seve seve veren vatanperver insanlardır. Ensar olan şehrimizin muhacir durumuna düşmesini istemiyoruz. Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığı olarak 3 bin 500 esnafla Kilisimize sahip çıkmaya, siyasilerinde pozitif ayrımcılık yaparak yanımızda olmalarını istemekteyiz. 'Önce Can Güvenliğinin Sağlanması' ardından esnafların sorunlarının acil giderilmesidir. Nüfusundan fazla Suriyeliyi misafir eden Kilis güvenlik sorunuyla beraber ekonomik sorunlarda başlamıştır. Yapılacak ekonomiyi kalkındırma paketi çözüm getirmeli sadaka olarak görülmemeli kalıcı olmalıdır" dedi. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kilis'te Ahilik Kutlamaları İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement