Kilis Türküleri Kitaplaştırıldı - Son Dakika
Yerel

Kilis Türküleri Kitaplaştırıldı

Kilis Türküleri Kitaplaştırıldı

‘Kilis Halk Kültüründe Türküler, Hikayeleri ve Oyunlar’ isimli kitap, Kilis Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün işbirliği ile kültür hayatımıza kazandırıldı.

23.01.2014 11:50

'Kilis Halk Kültüründe Türküler, Hikayeleri ve Oyunlar' isimli kitap, Kilis Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün işbirliği ile kültür hayatımıza kazandırıldı.

Bu çalışmayla kültürümüzün en önemli öğelerinden olan türkülerin kayıt altına alınması, korunması, yaşatılması ve genç kuşaklara aktarılmasını amaçladıklarını belirten Kilis Valisi Süleyman Tapsız, "Kilisli hemşerimiz, TRT Sanatçısı Sayın Reşit Muhtar'ın özverili çalışmalarıyla hayat bulan kitapta; Kilis türkülerinin özellikleri, yapısı, formu anlatılmaktadır" dedi.

Kültürümüzün korunması gerektiğini de vurgulayan Vali Tapsız, "Kitabımızda, Kilis'te kullanılan çalgı çeşitleri, uzun ve kırık havalardan örneklerle, Kilis ağzının türkülere etkileri ve Kilis Türkülerinde işlenen temalara yer verilmiştir. Sayın Muhtar, bu çalışmasında Kilis ve yöresinden 74 türkü derlemiştir. Bu türkülerin hikayeleri ve notalarını da kitapta bulabilirsiniz" diye konuştu.

Kilis Halk Kültürü açısından yapılacak olan araştırmalar için de eşsiz bir kaynak olacağını belirten Vali Tapsız, "Bu kıymetli eseri Kilis Valiliği olarak kamuoyuyla paylaşmaktan dolayı onur duyarız" dedi. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kilis Türküleri Kitaplaştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement