Kimyasal Atık İhbarı Resmi Kurumları Harekete Geçirdi - Son Dakika
Güncel

Kimyasal Atık İhbarı Resmi Kurumları Harekete Geçirdi

Kimyasal Atık İhbarı Resmi Kurumları Harekete Geçirdi

Samsun'da bir vatandaş tarafından “Tarlada kimyasal atık var” ihbarı birçok kamu kurum ve kuruluşlarını harekete geçirdi.

22.05.2014 19:09

Samsun'da bir vatandaş tarafından "Tarlada kimyasal atık var" ihbarı birçok kamu kurum ve kuruluşlarını harekete geçirdi.

Samsun'un Tekkeköy ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde boş bir tarlada kimyasal atık olduğu ihbarı alan Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Tekkeköy Belediyesi ekipleri seferber oldu. İlçede yaşayan Süleyman Ertop isimli vatandaşın ineğinin rahatsızlanması üzerine veteriner tarafından kimyasal zehirlenme olduğu iddia edilen tarlada bulunan atıklar, Samsun'daki birçok kamu kurum ve kuruluşlarını harekete geçirdi.

Kimyasal atık ihbarın alınmasından sonra olay yerine kısa sürede ulaşan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ekipleri cihazlarla incelemelerde bulundu. Durumun ciddi olabileceği ihtimalini göz önünde bulunduran ekipler, daha sonra özel kıyafetli bir personelle alanı ilaçlatarak gerekli numuneler aldılar. Ekipler daha sonra numune sonuçlarının belirlenmesine kadar alanda bulunan atıkları, Tekkeköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleriyle varillere doldurarak çevreden uzaklaştırdı.

Atıkların gerekli incelemeler sonrasında açıklama yapılarak ne olduğunun kamuoyuna bildirileceği öğrenilirken, olayı ihbar eden vatandaş Süleyman Ertop, "Benim ineklerim köpeğin kovalaması sonucu bu alana gelerek otlamışlar. İneğim otladıktan sonra bir anda fenalaştı. Ben de hemen durumu veterinere bildirdim. Veteriner gerekli incelemeleri sonrasında ineğin kimyasal bir atıktan hastalandığını söyledi. Ben de vakit geçirmeden durumu yetkililere bildirdim" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kimyasal Atık İhbarı Resmi Kurumları Harekete Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement