16 Yaşındaki Beyza'yı Öldüren Kına Gecesi Magandası 18 Yıl Ceza Aldı - Son Dakika
Güncel

16 Yaşındaki Beyza'yı Öldüren Kına Gecesi Magandası 18 Yıl Ceza Aldı

16 Yaşındaki Beyza\'yı Öldüren Kına Gecesi Magandası 18 Yıl Ceza Aldı

Kına gecesinde rastgele havaya ateş açarken, 16 yaşındaki Beyza Özer'in ölümüne, babaannesi Hasane Sevinç'in de yaralanmasına yol açan maganda 18 yıl hapis cezası verildi.

22.02.2016 19:08  Güncelleme: 20:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da geçen Ağustos ayında sokakta yapılan kına gecesinde tabancayla rastgele havaya ateş açarken, 16 yaşındaki Beyza Özer'in ölümüne, yanında bulunan babaannesi Hasane Sevinç'in de yaralanmasına yol açan 50 yaşındaki Ahmet Ülger, 18 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Beyza'nın annesi Zübeyde Özer, "Adalet yerini buldu" dedi.

BABAANNE VE TORUNU KINA GECESİNDE VURDU

Merkez Osmangazi ilçesi Karabalçık Mahallesi'nde Muhtar Kasım Çiçek'in oğlu Vehbi Eren Çiçek'in düğünü öncesi kına gecesinin sonunda ise davetliler gelenek gereği topluca eğlenerek tavuk almak için damat evine gitti.

16 Yaşındaki Beyza Özer

Bu sırada ateşlenen tabancadan çıkan kurşunlardan biri Beyza Özer'in başına saplandı. Bir kurşun ise yakınında bulunan babaannesi Hasene Sevinç'in boynunun kenarından girip, protez dişine çarptıktan sonra ağzına düştü. Yaralanan babaanne ve torunu Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyat edilen ve yoğun bakımda bir süre tedavi gören Beyza Özer yaşamını yitirirken, iyileşen babaanne taburcu edildi.

Kurşun boynun altından protes dişine saplanan babaanne Hasene Sevinç

BİRİ RUHSATSIZ 3 SİLAH BULUNDU

Olay sonrası düğün yerinde 2'si ruhsatlı 3 tabanca bulundu. Düğün sahibi Kasım Çiçek'in bacanağı Ahmet Ülger olayla ilgili gözaltına alındı ve mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ülger, Beyza'nın ölümünden sonra jandarmaya teslim oldu. Bu kez "adam öldürmek" ve "yaralamak" suçlarından mahkemeye çıkartılan Ülger tutuklandı.


Cumhuriyet savcısı, Ahmet Ülger hakkında "olası kast ile adam öldürmek", "yaralamak", "suç delilerini saklamak ve gizlemek" ile "korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etmek" suçlarından dava açtı.

ÜLGER HARİÇ ÜÇ KİŞİ DAHA YARGILANIYOR

Cumhuriyet Savcısı aynı olayda Ahmet Ülger'in damadı Salih Eyli (27), düğün sahibi Muhtar Kasım Çiçek (49) ile Kardeşi Asım Çiçek (45) hakkında da "suç delilerini saklamak ve gizlemek" ile "ruhsatsız silah ile ateş etmek" suçlarından Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Sanıklardan Ahmet Ülger'in sadece Hasane Sevinç'i yaraladığı kabul ettiği diğer sanıkların ise hiçbir suçu kabul etmediği karar aşamasına gelen yargılamaya devam edildi.

Bugün yapılan karar duruşmasına tutuklu sanık Ahmet Ülger ve tutuksuz sanıklar ile olayda yaralanan Hasane Sevinç, Beyza'nın annesi Zübeyde Özer, babası Ahmet Özer de katıldı.

"DÜĞÜN EVİ CENAZE EVİ OLMASIN"

Hasane Sevinç verdiği son ifadesinde, "Başka insanlar ölmesin" dedi. Zübeyde Özer ise "Düğün evleri cenaze evi olmasın. Başka annelerin canı yanmasın Sanıkların cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu. Baba Ahmet Özer de "Sanıklardan hem bu dünyada hep diğer dünyada şikayetçiyim" dedi.

Aile fertleri davaya Beyza'nın fotoğraflarıyla katıldı.

Tutuklu sanık Ahmet Ülger de son savunmasında, "Hasane benim silahımdan çıkan kurşunla yaralandı. Ancak Beyza'yı ben öldürmedim" dedi.

BABAANNE ÖZER: ADALET YERİNİ BULDU

Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti daha sonra veridiği kararı açıkladı. Mahkeme heyeti sanık Ahmet Ülger'i Beyza Özer'i öldürmek suçundan önce ömür boyu hapis ezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alarak bu cezasını 16 yıl 8 aya indirdi. Mahkeme heyeti, Ülger'e ayrıca, Hasane Özer'i yaraladığı için 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verdi.

Tutuksuz yargılanan sanıklardan Kasım ve Asım Çiçek de 1'er yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırılırken, Salih Eyli beraat etti. Duruşma sonrası kararı değerlendiren Beyza'nın annnesi Zübeyde Özer, "Adalet yerini buldu" diyerek gözyaşı döktü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 16 Yaşındaki Beyza'yı Öldüren Kına Gecesi Magandası 18 Yıl Ceza Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • rüya: 2ayaklı ayı 1 1 Yanıtla
  • ANTİ AKP: İKTİDAR PARTİSİNİN YÜKSEK RANDIMANLI ÇALIŞMALARI SAYESİNDE TÜRKİYE NİN RUHUNA FATİHA VELADDALİN AMİN BENZİN 5 TL MAZOT KEZA ÖYLE ÇİFTÇİYE DESTEK YERİNE KÖSTEK VAR HAYVANCILIK BİTTİ ET İTHAL TARIM BİTTİ ÇİFÇİ KAZANAMADIĞI ÜRÜNLERİ PARA ETMEDİĞİ İÇİN TARLASINI TAKKESİNİ SATIYOR TERÖR YÜZÜNDEN TURİZM BİTTİ SANAYİCİ FABRİKALARIN KAPISINA KİLİT VURUYOR ESNAF BİTTİ MEMUR BİTTİ İŞÇİ BİTTİ EMEKLİ ZATEN BİTİK BUNLAR YETMEZMİŞ GİBİ BİRDE ORTADOĞU BATAKLIĞINA BATTIK KISACASI MEMLEKETİN RUHUNA FATİHA... 0 0 Yanıtla
  • selo: pislikkkkk 0 0 Yanıtla

Advertisement