Kırgızistan'da Su Müzesi - Son Dakika
Güncel

Kırgızistan'da Su Müzesi

Kırgızistan Ulusal Tarım Üniversitesi bünyesinde içme ve sulamada kullanılan suyun kaynağının anlatıldığı su müzesi törenle açıldı.

22.04.2015 18:39

Kırgızistan Ulusal Tarım Üniversitesi bünyesinde içme ve sulamada kullanılan suyun kaynağının anlatıldığı su müzesi törenle açıldı.

Kırgızistan Tarım ve Islah Bakanlığı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Küresel Çevre Fonu GEF Küçük Destek Programı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) yanı sıra yerli ve yabancı sponsorların desteği ile Kırgızistan Ulusal Tarım Üniversitesi bünyesinde su müzesi açtı.

Törende, su eksikliği ve suya erişim eksikliğinin, ülkelerin sosyo-ekonomik kalkınmasına ve siyasi istikrarını tehdit ettiği belirtirken, tüm bunların gerilim ve çatışma potansiyeli taşıdığı ifade edildi.

Bişkek'in kültürel ve turistik mekanlardan birisi haline gelmesi beklenen müze, ilk olarak yeraltı mağarası şeklinde dekore edilmiş koridorları dikkat çekiyor. Müze, ziyaretçilerini, toprak ıslahı, tarımsal su temini, pompalar ve pompa istasyonları, sulama kanallarında kullanılan kapaklar, yüksek kesimlere su taşıma sistemleri, sudan elektrik üretme sistemleri, fotoğraf sergileri, ekipman, interaktif duvar şablonları ve ilginç dekorasyonuyla buluşturuyor.

Laboratuvarlarda, eğlenceli kimyasal deneyler de sunuluyor, suyun benzersiz özellikleri ve suyun ne şekilde evlere geldiği konusunda bilgi veriliyor, toprak sulamasının doğru yöntemleri anlatılıp, su kuşlarının sesleri ve su ışıltısı dinletiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırgızistan'da Su Müzesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement