Kırgızistan Milli Bankası Yöneticilerine Eğitim - Son Dakika
Güncel

Kırgızistan Milli Bankası Yöneticilerine Eğitim

Kırgızistan Milli Bankası Yöneticilerine Eğitim

Kırgızistan Millî Bankası’nın çeşitli birimlerinde çalışan personel ve yöneticiler için Türk İşbirliği ve Koordinasyonu Ajansı Başkanlığı koordinasyonunda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) işbirliğinde eğitim programı düzenlendi.

13.10.2014 11:48

Kırgızistan Milli Bankası'nın çeşitli birimlerinde çalışan personel ve yöneticiler için Türk İşbirliği ve Koordinasyonu Ajansı Başkanlığı koordinasyonunda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) işbirliğinde eğitim programı düzenlendi.

Kırgızistan Milli Bankası için BDDK tarafından gözetim ve denetim alanında hazırlanan eğitim programı İstanbul'da gerçekleştirildi. Kırgızistan Milli Bankası'nın Gözetim ve Denetim Dairesi'nden gelen 5 yönetici için düzenlenen program kapsamında genel olarak; yerinden denetim, katılım bankacılığı, risk yönetimi, sermaye yeterliliği, İslami bankacılık ve stres testi çalışmaları alanlarında sunumlar yapıldı.

BDDK çalışanlarının sunumları ve Kırgızistan Milli Bankası çalışanlarının soruları ile karşılıklı diyalog halinde gerçekleşen görüşmeler neticesinde gözetim ve denetim alanında detaylı bilgiler edinen Kırgız heyet, düzenlenen eğitim programından oldukça memnun kaldıklarını ifade etti.

Düzenlenen söz konusu eğitim programı ile iki ülke milli bankaları arasında geçtiğimiz yıl başlatılan işbirliğinde bir kademe daha ilerlenmiş oldu. Kırgız heyet, kendilerine bu imkanı sağlayan TİKA'ya ve eğitimi düzenleyen BDDK'ya teşekkürlerini sunarak Türkiye'den ayrıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kırgızistan Milli Bankası Yöneticilerine Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement