Kırıkkale Bıçaklanan Genç, Zamanında Müdahale ile Hayata Döndürüldü - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale Bıçaklanan Genç, Zamanında Müdahale ile Hayata Döndürüldü

Kırıkkale Bıçaklanan Genç, Zamanında Müdahale ile Hayata Döndürüldü

Kırıkkale'de kalbine aldığı bıçak darbesi sonucu yaralanan şahıs zamanında müdahale edilerek hayat döndürüldü.

11.10.2012 21:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'de kalbine aldığı bıçak darbesi sonucu yaralanan şahıs zamanında müdahale edilerek hayat döndürüldü. Kalp Damar Cerrahı Kaan Özsiz "Ameliyatta baktık ki kesici delici alet sol göğüsten girmiş, akciğeri geçmiş, kalbin zarını delerek kalbin sol tarafındaki karıncığı yaralamış, zamanında yaptığımız müdahale ile genci hayata döndürük" diye konuştu.

Kırıkkale'de kimliği belirlenemeyen bir vatandaş, tartıştığı şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan vatandaş Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak ameliyata alındı.

Ameliyatı gerçekleştiren ekip içerisinde bulunan Kalp Damar Cerrahı Kaan Özsiz, 'Hastamız acil servise getirildiğinde genel durumu kötü idi. Biz olası bir kalp yaralanması düşündük. Hemen tetkiklerimizi yaptık. Eko dediğimiz kalbin etrafına baktık. Kalbin etrafında sıvı toplandığını gördük. Hemen göğüs cerrahisindeki yardımcı doçent arkadaşımla beraber durumu hızlı bir şeklide değerlendirdik, ameliyata aldık. Bu tür yaralanmalarda önemli olan nokta hastanın ambulans beklemeden bir an önce hastaneye yetiştirilmesidirö diye konuştu.

Göğüs Cerrahı Nesimi Günal ise, 'Bu tip yaralamalarda delici kesici alet yaralanmaları, göğüs yaralanmaları, kalp yaralanmaları hastaneye bir an önce gelmesi gereken yaralanma grubunu oluşturuyor. Genel trafik kazalarında olduğu gibi işte tüm vücut yaralanmalarında olduğu gibi değil de bir yaralanma görüldüğü zaman vakit kaybetmeden hastaneye ulaştırılması gerekiyor ki bir an önce müdahale yapılabilsin. Tabi hastamızın burada şansı vardı. Ekip olarak uygunduk hazırdıkö dedi.

İki gün yoğun bakımda kalan hastanın sağlık durumu gayet iyi ve birkaç güne kadar taburcu edilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale Bıçaklanan Genç, Zamanında Müdahale ile Hayata Döndürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement