Kırıkkale'de Büyükbaş Hayvanlara Şap Aşısı Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de Büyükbaş Hayvanlara Şap Aşısı Yapılıyor

Kırıkkale'de büyükbaş hayvanlara şap aşısı yapılmaya başlandı.

20.08.2015 14:13

Kırıkkale'de büyükbaş hayvanlara şap aşısı yapılmaya başlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Aşağımahmutlar Mahallesi'nde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğünce uygulanan Hayvan Hastalık ve Zararlılarıyla Mücadele Programı kapsamındaki şap aşısı kampanyasını yürüten veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyenlerini ziyaret etti.

Kırbaş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kent merkezi, ilçe ve köylerde büyükbaş hayvanlara şap aşılarının yapılmaya başlandığını söyledi. Kırıkkale'de bu yıl sonbahar dönemi şap aşılama kampanyasına 52 bin 290 büyükbaş hayvanın dahil edildiğini belirten Kırbaş, şunları kaydetti:

"2015 yılı ilkbahar döneminde ilimiz merkez ve ilçelerinde yapılan aşılama çalışmalarında 48 bin 161 büyükbaş hayvana şap aşısı yapıldı. Yüzde 92 oranında başarı elde edildi. Şap hastalığı ülkemizde zaman zaman etkili olan ve hayvancılık sektörüne büyük zarar veren bir hastalık. Bakanlığımız ülke genelinde hastalığın yok edilmesi için büyük çaba sarf ediyor. Kırıkkale gibi hayvancılığın önemli bir sektör olduğu bölgelerde hayvan hastalıkları sektörün gelişmesinin önündeki en büyük engellerden biri. Yetiştiricilerimizin bu kapsamda şap hastalığıyla mücadelede başarı elde etmek için hayvanlarına gerekli aşıları zamanında yaptırmaları ve hayvanlarını zamanında küpeletmeleri konusunda mutlaka dikkat etmeleri gerekiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de Büyükbaş Hayvanlara Şap Aşısı Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement