Kırıkkale'de Çiftçilere Ceviz Fidanı Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de Çiftçilere Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Kırıkkale\'de Çiftçilere Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Kırıkkale'de çiftçilere ceviz fidanı dağıtıldığı bildirildi.

11.11.2014 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'de çiftçilere ceviz fidanı dağıtıldığı bildirildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, merkez ve ilçelerde Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında kapama bahçe kurmak isteyen üreticilere 15 bin lira değerinde bin 500 aşılı tüplü Kaman-1 ceviz fidanı dağıtıldığı belirtildi.

Kırıkkale'de bitkisel ve hayvansal üretimin gelişmesi için genel bütçe ve İl Özel İdaresi kaynaklarıyla proje hazırlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çiftçilere meyve fidanı, arı kovanı, damızlık koç, bağ çubuğu ve nohut tohumu dağıtıldı. Önümüzdeki günlerde de ilimiz küçükbaş hayvancılığını ıslah amacıyla damızlık teke dağıtılması planlanmaktadır. İlimizde çitçilerin ekonomik getirisi yüksek olan meyveciliğe adım atmaları amacıyla son iki yılda toplam 9 bin 350 kök sertifikalı Kaman-1 ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirilerek yaklaşık bin dekar ceviz bahçesi tesis edilmiştir. Fidan dağıtımı 2-5 dekar bahçe oluşturulacak şekilde gerçekleştirilmiştir. Saklama koşulları, iklim koşullarının uygunluğu ve pazar payının yüksek olması sebebiyle ilimizde ceviz yetiştiriciliği gelecek vaat etmektedir." - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de Çiftçilere Ceviz Fidanı Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement